Afyonkarahisar'da, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu

Afyonkarahisar'da, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Karakuzu, 'mezhep ayrımcılığı yapmak' ve 'halkı tahrik etmek' iddialarıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu

Ahmet Karakuzu ve bir grup gençlik kolları üyesi, saat 16.00'da Afyonkarahisar Adliyesi'ne gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığı'na veren Başkan Karakuzu ve beraberindekiler, daha sonra adliye önünde basına açıklama yaptı. Ahmet Karakuzu, Başbakan Erdoğan hakkında 'mezhep ayrımcılığı yapmak', 'halkı tahrik etmek' ve 'yargı görevini yapanları etkilemek' suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Adalet dağıtımı ve demokrasinin birbirine paralel olarak liderlerin söylemlerine göre değil, toplumların beklentilerine göre geliştiğini vurgulayan Karakuzu, şöyle dedi:

"Ülkemiz bunu Gezi Parkı direnişiyle bir kez daha anlamış bulunuyor. Artık demokrasi ve adalet fötr şapkada, siyasi sembollerde, lider karizmasında değil, sokaklarda, meydanlarda sözünü söyleyen kitlelerin omuzlarında yükselecek. Kendi siyasi ekseninde, lider sultası oluşturmak isteyenler ise faşizmin bekçisi konumuna düşeceklerdir. Tarih bu saatten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı diktatör olarak yazacaktır. Bizler halkın omuzlarından yükselen adalete ve kurumlarına güvenmek istiyoruz. Suçlu ortadadır, şikayet ortadadır."

'BAŞBAKAN YARGILANMALI'

Başbakan Erdoğan'ın yargılanması gerektiğini savunan Başkan Karakuzu, "Anayasa ve yasalara tüm dünyanın gözü önünde karşı çıkan irade ortadadır. Bu irade faşizmde vücut bulmuştur. Memleketimizin adalet dağıtan kurumlarına çağrımız var. Yürekli, onurlu Aydın adalet mensuplarının adaletin gereğini yapacağına inanıyoruz. Başbakan Erdoğan'ı yargılayacak yiğitleri arıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber