İlkokul binasının mantolama işi malzemeler defolu çıkınca aksadı

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen Kozabirlik İlkokulu'nun dış duvarını mantolama çalışmaları, alınan malzemelerin TSE belgeli olmaması ve defolu çıkması yüzünden aksadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlkokul binasının mantolama işi malzemeler defolu çıkınca aksadı

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen Kozabirlik İlkokulu'nun dış duvarını mantolama çalışmaları, alınan malzemelerin TSE belgeli olmaması ve defolu çıkması yüzünden aksadı. Çalışmalar için okul cephesine iskelet kuran işçilerin, mantolama sırasında malzemelerin dökülmeye başlaması ve TSE belgesinin olmadığının ortaya çıkması üzerine müteahhit firma tarafından iş durduruldu. İşçilerin haber vermesi üzerine kullanılacak mantolama malzemelerini inceleyen müteahhit Murat Dirik, hatalı üretim yapıldığını belirledi. Firmayı arayıp malzemenin değiştirilmesini isteyen Murat Dirik, defolu çıkan malzemenin değiştirilmesini beklediklerini söyledi. Dirik "Burada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Biz devletin okuluna defolu malzeme kullanmayız ve kullandırtmayız. Bize TSE belgeli diye malzeme gönderiliyor fakat gelen malzemeler TSE belgeli çıkmıyor. Gelen malzemeler defolu. Kaliteli diye aldığımız malzeme kötü ve ayıplı. Mantolama malzemesinin tırnaklarında 3 milim fark ediyor. Çağırdığımız firma yetkilileri hatalarını kabul etti. Bir haftadır defolu malzemeyi değiştirmedikleri için mağdur olduk. Biz bu işte davacı olacağız. Bu büyük bir ayıp" ifadelerini kullandı.

İimalatçı firmadan yapılan açıklamada ise, "Bölge müdürlüğümüz ile irtibata geçilerek ilgili şikayet takibe alınmıştır. Değişim için yeni ürünler okula sevkiyat için bayiye ulaşmıştır. En kısa sürede okul bahçesinde bulunan ürünler alınarak yeni ürünler ile değiştirilecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber