Yoksul hurdacıdan örnek davranış

Saruhanlı ilçesinde hurda toplayarak geçim sağlayan roman bir çift, yolda buldukları 600 lira değerindeki cep telefonunu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yoksul hurdacıdan örnek davranış

Saruhanlı ilçesinde hurda toplayarak geçim sağlayan roman bir çift, yolda buldukları 600 lira değerindeki cep telefonunu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti. Saruhanlı'da hurda toplayarak evinin geçimini sağlayan 6 çocuk babası Gündoğan Bozkuş, eşi ile hurda toplamaya giderken Namık Kemal caddesinde ki yolda telefon çantası fark ettiklerini belirtti. Fermuarını açtıkları çantanın içinde bir adet cep telefonu olduğunu gördüklerini ifade eden Bozkuş, telefonu ve çantayı yanlarına alıp İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduklarını kaydetti. Telefonu ve içinde başka bir eşyanın olmadığı çantayı görevli polis memuruna teslim eden Bozkuş, "Umarım sahibi bulunur. Ucuz bir telefon değil, piyasa değerinin 600 lira olduğunu öğrendik. Sahibi telefonu kaybolduğunda muhakkak üzülmüştür. Belki sahibi için manevi değeri daha yüksektir bilemeyiz. Biz insanlık görevimizi yerine getirerek, telefonu Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ettik" dedi.

Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban ise, telefonun sahibine ulaşmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, duyarlı davranışlarından dolayı Bozkuş çiftine teşekkür etti.

Bu arada ilçede kiralık bir evde ikamet eden Bozkuş ailesinin, 13 yıl önce yoksulluk nedeniyle çadırda yaşadıkları dönemde 2.5 yaşındaki çocukları soğuktan donarak ölmüş, geçtiğimiz yıllarda da maddi imkansızlıklar yaşayan aileye Kaymakamlık ve Belediye yardım eli uzatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber