Akşehir'de Anadolu'nun renkleri buluşacak

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası finali yapılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akşehir'de Anadolu'nun renkleri buluşacak

Akşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 28-30 Haziran tarihinde yapılacak 2013 yılı Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası finalinde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek 21 ekip birincilik için ter dökecek. Şampiyonaya Adana, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Mersin, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ ve Trabzon, illerinden toplam 21 takım katılacak.

28 Haziran tarihinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ve şampiyonaya katılan takımların yürüyüşle başlayacak etkinlikte yarışmalar ertesi gün Akşehir Açıkhava Tiyatrosu'nda akşam saat 20.30'da başlayacak. 29 Haziran'daki yarışmada Türk Halk Müziği Sanatçısı Nursaç Doğanışık konseri de yer alacak.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yarışmaya katılacak ekiplerin Anadolu kültürünü ve tüm renklerini geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda sergileyeceklerini söyledi. Oğlu, "Anadolu'nun tüm renkleri dünyanın ortası Akşehir'de buluşuyor sloganıyla bu yılda ev sahipliği yapacağımız şampiyonada yarışacak tüm ekiplere şimdiden başarılar dilerken; Akşehir'imizin konukseverliğini ve Nasreddin Hocamızın gülen yüzünü tüm konuklarımıza en iyi şekilde göstereceğimizi ümit ediyorum" dedi.

Başkan Oğul, şampiyonaya gelecek ekipler ve teknik heyet nedeniyle ekonomik olarak da Akşehir'e katkı sağlanacağını vurgulayarak, bu tür büyük organizasyonların devamını sağlamak amacıyla çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber