Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu başladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünün düzenlediği Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu Hıdırnebi Yayla Kent'te başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu başladı

Üç gün sürecek sempozyumun açılış Törenin Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacisalihoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, 300'ü akademisyen ve 150 öğretmen katıldı. Sempozyumun açılışında konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı ve Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Hasan Karal, sempozyumda 20 çalıştay ve 252 sözlü bildirinin sunulacağını kaydederek, "Sempozyuma ülke dışında 300'ü akademisyen ve 150'si öğretmen olarak 450 kişi katıldı. Ülke dışından 20 ayrı devletten 40 katılımcı olmuştur" ifadelerini kullandı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise yaptığı konuşmada bilgi paylaşımının önemine değinerek KTÜ'nün uluslararası sempozyumlarda çok etkin ve çok faal olduğunu kaydederek, bilimsel sempozyumların Trabzon'un gelişimine katkı sunduğunu ifade etti.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ise sempozyum hem Trabzon'un tanıtımı hem de bilgi paylaşımı açısından son derece önemli olduğunu kaydederek, ". Çok güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçenleri kutluyorum. Bütün katılımcılar hoş geldiniz diyorum. Başarılı bir sempozyum dileyerek devamını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeşilin ve mavinin harikulade bir tablosunun sunulduğu Trabzon'da insan sevgisi ve uygarlığı yüreğinde taşıyan insanların yaşadığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, " Bu sempozyum münasebetiyle konuklarımız Trabzon'u daha yakından tanıma fırsatı elde etmiş olacak. Trabzon 81 il içerisinde en yaşanılabilir kentler sıralamasında dördüncü şehirdir. Bunu daha üst sıralara çıkarmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Trabzon Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği 'En Temiz İl Yarışmasında' nüfusu 50 bin ve 750 bin arasında olan belediyeler arasında birinci seçilmiştir. Trabzon'umuzun tarihi dokusuna saygıyı esas alarak önemli kentsel dönüşümler yapmaktayız. Trabzon yükselen bir yıldız olarak bundan sonra da yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Sempozyumla birlikte bir kent birlikteliğini tüm katılımcılarla yaşayabilmiş olmanın onurunu taşıdıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, " Bu sempozyumun çok başarılı geçeceğine inanıyorum. Sempozyumun nihai raporları hem ülkemize, hem kentimize yol gösterici olacaktır. Belediye olarak konuklarımıza ulaşım noktasında katkı sunacağız. Batum'a yapılacak geziye de ulaşım anlamında katı sunacağız." diye konuştu.

Üç gün sürecek sempozyuma katkı sunanlara teşekkür plaketi verilirken, sempozyumun açılışı halk oyunları gösterileri ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber