Engelliler bilgisayar öğreniyor

Kahramanmaraşlı Engelliler Bilgisayar Operatörlüğü Kursunda

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelliler bilgisayar öğreniyor

Kahramanmaraşlı engelliler, İşkur 'Engelli, Hükümlü Ve Eski Hükümlülere Destek' programı kapsamında Bilgisayar Operatörlüğü kursu görüyor

Kahramanmaraş Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, İşkur işbirliği ile " Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Ceza Olarak Kesilen Paraları Kullanmaya Yetkili Komisyon" yetkisinde, 'Engelli, Hükümlü Ve Eski Hükümlülere Destek' programı kapsamında başlatmış oldukları Bilgisayar Operatörlüğü Kursuyla bilgisayar kullanmayı öğreniyorlar. Kursa yoğun ilgi olduğu belirtiliyor. Proje kapsamında Engelliler hem bilgisayar kullanmayı öğrenip hem de günlük 20 TL ücret almaktadırlar. Ayrıca İş Kazası, Meslek Hastalıkları ile Genel Sağlık Sigortası primleri de yine İşkur tarafından karşılanıyor. Dernek binasında başlatılan kursta toplamda 12 kursiyer öğrenim görmekte. Haziran ayında başlayan uygulamalı eğitim sürüyor. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan engelli kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme sertifikası verilerek istihdam edilmelerinde büyük fayda sağlayacak. Alınan sertifikayla engelliler, iş piyasasında istihdam edilebilme şansını elde edecekler, iş hayatında daha başarılı ve verimli olabileceklerdir.

Uygulamanın, istihdamda dezavantajlı gurup arasında yer alan engellilere kalıcı istihdamın önünü açacağını belirten Dernek Başkanı Sn Ali ÇINAR Kurs ile ilgili duygularını paylaştı:

"Derneğimiz bünyesinde, Türkiye İş Kurumu K.Maraş İl Müdürlüğü ile ortaklaşa başlatmış olduğumuz Kursumuzun amacı, engellilerin istihdamını attırmak ve engelli kardeşlerimizin hayatında farkındalık oluşturmaktır. Biz engelliler, iş hayatında engelli olmayan bireylerle eşit koşullarda olmadığımızdan kursumuz, engellilerimize artı sağlayacaktır. Engelli kardeşlerimizin hayatlarında, bir nebzede olsa farkındalık oluşturabilirsek ne mutlu bize. Daha önce çeşitli kurslar açtık, Rabbim izin verirse, değişik kategorilerde, istihdamlarına artı sağlayacak kurslarımızı da açmayı düşünüyoruz, projelerimiz hazır.

Bu ve bu tür kursları gerçekleştirmemizi sağlayan Devletimize, aracı olan Türkiye İş Kurumuna sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz"

Engellilere bilgisayar kullanmayı öğreten MEB öğretmeni Mustafa öğretmen, engellilere eğitim vermek ve bir şeyler öğretmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

“Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Ceza Olarak Kesilen Paraları Kullanmaya Yetkili Komisyon”' toplantısı, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı başkanlığında 21 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

Komisyonda, engelli vatandaşlara meslek öğretmek amacıyla 129, hükümlü ve eski hükümlülere yönelik ise 44 kursun açılmasına karar verildi.

Engellilere yönelik düzenlenecek kurslar arasında saç bakım ve yapımı, bilgisayar bakım ve onarımı, muhasebe yardımcılığı, ev tekstil ürünleri hazırlama, web tasarımı, kasiyer yetiştirme, ahşap çocuk oyuncakları yapımı, özel gün ve nikah şekerleri hazırlama, model gemi yapımı, yapma çiçek yapımı, turistik eşya yapımı ve cam ve ahşap boyama eğitimleri bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber