HEM'den 3 yeni kurs

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Antalya İl Müdürlüğü işbirliği 3 yeni kurs açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HEM'den 3 yeni kurs

Açılan kurslara müracaat edenler için ön görüşmeler yapılarak kura çekimi yapıldı. Hasta ve yaşlı refakatçisi, engelli bakımı ile konserve üretim elemanı kursları, ilçe halkı tarafından yoğun ilgi gördü. HEM Müdürü M. Harun Topay, işsizlikle mücadele kapsamında çok sayıda kurs açıldığını kaydetti.

1 Temmuz'da başlayan kurslara müracaat edenlerin ön elemeden geçtikten sonra kursa başladığını anlatan Topay, "Kültür mantarı yetiştiriciliği ile ilgili olarak yeterli müracaat olmadığı için kursu eylül ayı sonunda başlatacağız. HEM olarak vatandaşların meslek edinmelerini, iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda vatandaşlara meslek kazandırarak onları bu alanda istihdam edilmelerini sağlamak için bir katkıda bulunuyoruz. İşsizlikle mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Hasta ve yaşlı refakatçisi kursuna 25 kişinin katılacağı ve kursun 560 saat süreceği belirtilirken, 400 saatlik engelli bakımı kursuna ise 25 kişinin başvurduğu kaydedildi. Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamındaki istihdam garantili konserve üretim elemanı kursunun da 3 ay teorik dersin ardından 3 ay staj olarak planladığı ve staj sonrası kursiyerlerin konserve fabrikalarında işe yerleştirilecekleri vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber