MEB, adayları telefonla da atayacak

Haber Giriş : 01 Şubat 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin öğretmen ataması için alacağı başvurularda, ilk defa telefonla başvuru sistemi uygulayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin öğretmen ataması için alacağı başvurularda, ilk defa telefonla başvuru sistemi uygulayacak.
MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine olumsuz hava şartlarını bildiren adayların, son gün olan 6 Şubat'ta telefonla, faksla ya da herhangi bir iletişim aracı ile TC kimlik numaralarını iletmeleri halinde, başvurularının kabul edilmesi talimatı verildi. Adaylar, 6 Şubat'ta "kolay başvuru" yaptırmaları halinde, tutanaklarla başvuruları kayıt altına alınarak, 8 Şubat 2006'daki atamaya girmeleri sağlanacak ve mağduriyetleri önlenecek.

GÖZLER ÜNİVERSİTEDE

Öte yandan atama süresinin dolmasından yaklaşık 1 hafta sonra formasyon eğitimlerini tamamladıkları için başvuru yapamayan adaylarla ilgili olarak MEB Personel Genel Müdürlüğü'nce, adayların üniversitelerinin Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuruda bulunmaları sayesinde, kolaylık sağlayacağı belirtildi.

MEB CEVAPLADI

MEB Personel Genel Müdürlüğü adayların en sık sorduğu atama başvuru sorularına da cevap verdi. Adayların en çok sorduğu sorulardan birisi ve cevabı şöyle:

Kısmî Zamanlı Geçici (Sözleşmeli) Öğretici olarak Ankara ilinde görev yapıyorum. KPSS'den 76,463 puan aldım. Bulunduğum eğitim kurumuna atanmak istiyorum seçeneğini tercih ettiğim takdirde atanma şansım nedir?

Sözkonusu adaylar ile Ankara'da açık bulunan diğer eğitim kurumlarını tercih eden adaylar puan üstünlüğüne göre aynı sırada değerlendirilecektir. Atamaya bu alanda en yüksek puanlı 1 nci sıradaki adaydan başlanmaktadır. Aday sıralamada Ankara'ya atanacak olan 12 aday arasına giremediği takdirde bulunduğu eğitim kurumuna atanamayacaktır. Aday, Ankara ilinin kontenjanına giremeyip 'Tercih Dışı Atanmak İstiyorum' seçeneğini tercih etmesi durumunda Türkiye geneline kontenjanı dolmayan diğer eğitim kurumlarına kura ile değerlendirilecektir.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber