Adil maaş istemi

Haber Giriş : 01 Şubat 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek yargının temsilcisi üç yüksek mahkemenin başkanı, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, yargının sorunlarını içeren dört sayfalık bir rapor sundular.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ve Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, Erdoğan'la yaptıkları 1,5 saatlik görüşmede, yargının içinde bulunduğu sıkıntıları tek tek anlattılar ve özlük haklarına ilişkin taleplerini de dile getirdiler.

Başbakanlık'ta hakim ve savcılara yapılacak zamla ilgili çalışma sürerken, mahkeme başkanları, yargının üç erkten biri olduğunu, maaşının da buna uygun hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaptılar. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de bu konuda dün Hazine Müsteşarı ile görüşmesi dikkat çekti.

1.5 SAATLİK GÖRÜŞME

Erdoğan'la, üç yüksek mahkeme başkanının görüşmesi dün saat 16.00'da Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapıldı. Toplantı 1.5 saat sürdü. Mahkeme başkanları Anayasa'da belirtilen üç erkten biri olan yargı erkinin güçlü olmasının, toplum ve devlet açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, yargı reformu istediler. Başkanlar, "Yargı bu gücünü kaybederse, siyasallaşma gibi eleştirilere yol açar" uyarısı yaptılar.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber