Eskişehir'de darbedilen üniversite öğrencisi

Gezi Parkı" protestoları sonrası darbedilen ve hastanede yoğun bakımda tedavisi süren üniversite öğrencisi, cihaza bağlı olmaksızın solunum almaya başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2013 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'de darbedilen üniversite öğrencisi

Eskişehir'de 2 Haziran'da "Gezi Parkı" protestoları sonrası henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darbedilen ve hastanede yoğun bakımda tedavisi süren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın (19) ailesi, oğullarının cihaza bağlı olmaksızın solunum almaya başladığını bildirdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi süren gencin annesi Emel Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halen bilinci kapalı ama çok şükür kendisine, solunum cihazı desteği kesildi. Üç gündür cihazdan ayrı. Bu da iyi bir gelişme olarak kaydedildi. İnşallah gerisi gelecek, o umutla bekliyoruz" dedi.

Korkmaz, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan oğlunun, solunum cihazı desteğinden ayrılmasının iyiye işaret olarak yorumlandığını ifade ederek, "Her gün onu görmeye geçiyoruz ufak tefek kıpırdamalar var ama doktorlara göre yeterli değil. Onlar da haklı olarak bilinci açılmadan net bir bilgi veremiyor. 29 gündür hastane bahçesinde bekliyoruz. Sağolsunlar Eskişehir halkından, öğrencilerden ilgi gördük. Memleketten bir kaç günde bir gelenimiz oluyor, onlar da bizi yalnız bırakmadı. İnşallah, Allah'ım bekleyişlerimizi boşa çıkarmayacak" diye konuştu.

Her gün öğle üzeri oğullarını görebildiklerini anlatan Korkmaz, "Bir hafta boyunca akşam saatlerinde de yanına geçiyordum. Solunum almaya başladıktan sonra sağlığı açısından, enfeksiyon kapmaması için 'günde bir defa yanına geçmeniz yeterli' dediler. Biz de yeter ki sağlığı yerine gelsin de iki, üç günde bir yanına geçelim dedik" ifadelerini kullandı.

Şahap Korkmaz da oğullarının iyileşmesi için sürekli dua ettiklerini, sağlık durumuyla ilgili son gelişmenin kendilerini daha fazla umutlandırdığını söyledi. Ümitlerini hiç kaybetmediklerini kaydeden Korkmaz, beyin kanaması geçiren oğullarının sağlığına kavuşmasını ve kendisini bu hale getirenlerin cezasını çekmesini istediklerini dile getirdi.

Korkmaz çifti, doktorların henüz oğullarının hayati tehlikeyi atlattığını söyleyemediğini sözlerine ekledi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber