Katledilen aydın ve sanatçılar Balıkesir'de anıldı

BALIKESİR Demokrasi ve Emek Platformu'nun Sivas Katliamı'nın 20. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikte, Madımak Oteli'nde katledilen aralarında Balıkesirli İnci Türk'ün de yeraldığı aydın ve sanatçılar anıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Temmuz 2013 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katledilen aydın ve sanatçılar Balıkesir'de anıldı

Yeşiller Meydanı'nda saat 18.00'de düzenlenen anma törenine, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi katıldı. Sivas'taki Madımak Oteli'nde yaşamını yitiren aydın ve sanatçılar için saygı duruşunda bulunuldu. Katledilen 35 kişinin isimleri tek tek okunurken, meydandakiler 'Burada' diye ses verdi. Gruptakiler, 'Sivas'ı unutma, unutturma', 'Birleşe birleşe kazanacağız' diye sloganlar attı. Hacı Bektaşi Veli Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Cemevi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ali Çiçek, “Sayın Başbakan, 'Bizler-onlar' söylemini bırakınız, kefenli siyaset yapmayınız, nefret dilinden vazgeçiniz. Hani diyordunuz ya, 'Biz yaradılanı severiz, yaradandan ötürü' o halde kafatası kırılarak öldürülen Abdullah Cömert'i de seviniz, başından silahla vurularak öldürülen Ethem Sarısülük'ü, Adana'da köprüden düşerek hayatını kaybeden Komiser Mustafa Sarı'yı da seviniz. Mehmet Ayvalıtaş'ı da, İrfan Tuna'yı da seviniz. Bunlar da yaradanın yarattıkları değil mi, bir ananın doğurduğu fidanlar değil mi? Madımak'ta yanarken bile bu güzel ülkemin karartılmak istenen geleceğine ışık olan aydınlarımızı rahmetle anıyor ve anıları önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

Sivas katliamında henüz 22 yaşındayken yaşamını yitiren İnci Türk de Balıkesir'deki etkinlikte anıldı. Türk için ayrıca pazar günü Balıkesir'in Balya İlçesi'nde mezarı başında anma töreni yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber