Diploması olmayanlar KPSS tercihi yapabilir mi?

KPSS tercihleri 3 Temmuz (bugün) akşamı 23.59’da sona eriyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diploması olmayanlar KPSS tercihi yapabilir mi?

Mezun durumda olmayan veya mezun olup da diploması elinde olmayan adaylar ise tercih konusunda tereddütteler.

*KPSS tercih sıralamasında nelere dikkat etmeli?

Tercihte temel kural

KPSS tercihlerinde temel kural “adayın yerleştirmelerin son günü itibari ile mezun durumda olmasıdır.” Yani, bu yerleştirmeler için son yerleştirme günü olan 3 Temmuz itibariyle mezun olan bir aday tercih yapabilir. Mezun değil ise tercih yapamaz.

Okul bitti ama bütünleme sınavlarına kaldım. Tercih yapabilir miyim?

Hayır. Tercih yapılamaz. Yerleştirmenin son günü itibariyle mezun olmuş sayılmazsınız. Bu adaylar tercih yapmamalıdır. Yanlış bilgi ile tercih yapıp yerleşseler bile kurum tarafından atama yapılmaz ve puanları yanar.

Mezun oldum , dersim de yok ama yaz staj uygulaması var. Tercih yapabilir miyim?

Hayır tercih yapılamaz. Bu adaylar diplomalarını staj bitiş değerlendirmesi sonrasında alacakları için bu diplomalar 3 Temmuz yetişmeyecektir.

Mezun oldum ancak okul diploma vermedi. Şimdilik geçici mezuniyet belgesi var. Tercih yapabilir miyim?

Evet tercih yapılabilir. Geçici mezuniyet belgesi de sizin mezun olduğunuzu gösteren resmi bir belgedir. Bu belgenin üzerine 3 temmuz veya daha öncesi bir tarih varsa bu yeterlidir.

3 temmuzdan sonra mezun olacağım. Tercih yapıp yerleşsem ve kuruma sonra diploma versem olur mu?

Hayır. Temel kural; yerleştirmelerin son günü mezun olmaktır. Tercih yaptıktan sonra mezun olup da kuruma diploma verilemez ve kurumların bu şekilde atama yapmaları hukuka aykırıdır. Tespit edilmesi halinde hem aday işten çıkarılır hem de bu atamayı yapan kurum yetkilileri için yasal işlem yapılır.

Bir dershanenin verdiği tamamen yanlış bir bilgi

Bir dershane rehberlikçisi mezun olamayan adaylar için tamamen yanlış bir vermektedir. Buna göre, mezun olamayan adaylar 3 Temmuz öncesi bir tarihi mezuniyet tarihi gibi ÖSYM sisteminden güncellemelerini ve kuruma atandıktan sonra diploma götürmelerini söylemektedir. Bu yapılan sahte beyan ve bilgi vermek olup, bu kişiler atanamazlar ve cezai sorumluluk ile karşı karşıya kalırlar. Adayların kesinlikle böyle bir şey yapmamasını istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber