ADÜ Ziraat Fakültesi ürünleri satışa sunuldu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi'nde üretilen et ve süt ürünleri satışa sunuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi, yeni kurulan entegre et ve süt ünitesinde üretime başladı. ADÜ Ziraat Fakültesi'nde üretilen ürünleri talep edenler, ADÜ Merkez Kampusu veya ADÜ Ziraat Fakültesi satış noktalarından ürünleri alabilecek. Ayrıca et ve süt ürünlerinin toptan alımlarına ilişkin olarak da siparişler kabul edilecek.

ADÜ'nün satışa sunduğu süt ve et ürünleri üretimi ADÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisi ve Veteriner Hekimleri tarafından İSO 22000 HACCP sistemine uygun bir şekilde üretiliyor ve üretimin her aşamasında birebir kontrol ediliyor. Et ürünleri ADÜ Ziraat Fakültesi'nde AR-GE çalışmalarında yetiştirilen danalardan üretiliyor. Ziraat fakültesinde yetiştirilen 12 aylık danalardan ortalama 550 kilogram et elde ediliyor. ADÜ Ziraat Fakültesi'nde yetiştirilen bu danalar, yine Ziraat Fakültesi bünyesinde üretilen yemlerle beslendiği için ilaç kalıntılarından ari durumda bulunuyor. Dondurma ve keçi peynirleri ise keçi ve inek sütünden yüzde 50 karışım şekilde yapılıyor.

Küçükbaş hayvanları kapsayan koyun, koç ve oğlak taleplerinde de adaklık ve normal kesim için ADÜ Ziraat Fakültesi ile irtibat kurmak gerekiyor. Küçükbaş hayvanların satışı canlı kilogram üzerinden yapılıyor. Temizlenmiş ve parçalanmış şekilde arzu edenlere teslim edilebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber