Ramazanda tatil, sezonun 3'te biri fiyatına

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle 4 ve 5 yıldızlı otellerin bazıları, alternatif tatil seçenekleri hazırladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 13:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ramazanda tatil, sezonun 3'te biri fiyatına

ŞENAY ÜNAL - Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle 4 ve 5 yıldızlı otellerin bazıları, alternatif tatil seçenekleri hazırladı.

Türkiye'de çok sayıda otel misafirlerine, gündüzleri mukabele okuyabilecekleri, vakit ve teravih namazlarını da açık alanlarda cemaatle eda edebilecekleri paketler sunuyor.

Alternatif tatil hizmeti veren bir turizm firmasının tanıtım va pazarlama sorumlusu Meryem Karagüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatilini ramazan ayında geçirmek isteyenler için otellerin aylar öncesinden hazırlıklara başladığını söyledi.

Ülke genelinde 40'a yakın otelde ramazanda özel programların sunululacağını belirten Karagüzel, bu otellerin bir tek kıyı kesimlerde değil, büyük şehirlerin hemen hemen çoğunda bulunduğunu dile getirdi.

-Rezervasyonlar geçen yıldan daha az

Bu yıl geçen yıla kıyasla rezervasyonların daha düşük olduğunu ifade eden Karagüzel, "Geçen yıl ramazanın yaz mevsiminin ortasına rastlaması ve okulların açılmasına kısa bir süre kalması nedeniyle vatandaşlar tatillerini daha çok ramazanda yaptı ancak bu yıl ramazandan sonra tatil için bir miktar daha süre kalıyor. Henüz tatile çıkmamış vatandaşlar da bu ramazanı evinde geçirip, bayramdan sonra tatile çıkmayı düşünüyor. Böyle olunca da oteller ramazanda fiyatları epey aşağıya çekti" diye konuştu.

Ramazan Bayramı'ından sonraki günler için talep yoğunluğu yaşandığına dikkati çeken Karagüzel, 7-24 Ağustosta otellerde yer kalmadığını dile getirdi. Bu nedenle otellerin ramazan ayı için kampanyalar düzenlediğini bildiren Karagüzel, "Ramazanda tatil yapacaklar, tatillerini sezon rakamlarının neredeyse 3'te birine mal edebilecek" dedi.

-Gecelik konaklama 60 ile 270 lira arasında

Ramazan dönemini 4 ya da 5 yıldızlı otellerde geçirmek isteyenlerin, günlerin uzunluğu nedeniyle daha uzun süre oruç tutulacağı için, tatilini ibadetle doldurmak istediğini vurgulayan Karagüzel, şöyle devam etti:

"Oteller, misafirlerine ramazan boyunca neredeyse 7 gün 24 saat hizmet verecek. Havuzlar gece geç saatlere kadar açık tutulacak. Konaklama ücretleri gecelik 60 ile 270 lira arasında. Akşamları tasavvuf konserleri, semah, Hacivat ve Karagöz gösterileri sergilenecek, fasıl dinletileri, sıra geceleri düzenlenecek, tatilcileri sahura geleneklerimizde olduğu gibi davulcular kaldıracak."

Karagüzel, otellerin bir kısmında da oruç tutmayanlar için hizmetlerin verileceğini, yaza özgü rutin aktivitelerin yapılmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber