Şırnak valiliği festivaldeki gerginliğin büyümesini önledi

Şırnak'ın Beytüşşebap Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan kuzu kırpma festivaline katılanların güvenlik kuvvetleri tarafından kurulan aranmak istenmesi gerginliğe yol açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak valiliği festivaldeki gerginliğin büyümesini önledi

Şırnak'ın Beytüşşebap Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan kuzu kırpma festivaline katılanların güvenlik kuvvetleri tarafından kurulan aranmak istenmesi gerginliğe yol açtı. Bunun üzerine Şırnak Valiliği, aldığı bir kararla arama noktalarını kaldırttı.

Beytüşşebap Belediyesi'nin her yıl düzenlediği festivale Şırnak ve ilçelerinin yanı sıra bölge kentlerinden de katılacak kalabalık Beytüşşebap'a ulaştı. Festivale günler kala yollara düşen vatandaşlar, Beytüşşebap ilçesinde asker ve polisler tarafından kurulan arama noktalarında aranmak istendi. Beytüşşebap Taktik Jandarma Alay Komutanlığı önünde asker ve polislerin ortaklaşa kurduğu arama noktasında Ladeş Yaylası'na çıkmak isteyenlerin üst aramaları ve GBT sorguları yapıldı. Arama esnasında Sabri Adanır isimli bir kişi gözaltına alındı. Arama sırasında yaşanan gerginliği dindirmek amacıyla Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel ve BDP'liler, Şırnak Valiliği ile temasa geçerek, engellemelerin son bulması için görüşmeler yaptı. Uzun süren görüşmelerin ardından valilik sorunu çözerek kontrol noktasında sadece kimlik kontrolünün yapılmasına karar verince festival alanına girişler başladı. Valiliğin aldığı karar nedeniyle olabilecek gerginlikler önlendi. - ŞIRNAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber