Keşan'da mesirelik alanın açılışı yapıldı

Edirne'nin Keşan ilçesinde Keşan Belediyesi tarafından Orman Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı 80 dönümlük alanda hazırlanan Cennettepe, düzenlenen törenle açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Keşan'da mesirelik alanın açılışı yapıldı

Edirne'nin Keşan ilçesinde Keşan Belediyesi tarafından Orman Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı 80 dönümlük alanda hazırlanan Cennettepe, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine katılan ünlü sanatçı Adnan Şenses, törene katılanlara fidan dağıttı.

Keşan Belediyesi tarafından hazırlanan Cennettepe'nin açılış törenine, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Türk Sanat Müziği sanatçısı Adnan Şenses, Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, CHP İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, belediye meclisi üyeleri ile Keşan ve çevresinden çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesinde törene katılanlara konser verilirken, Ünlü sanatçı ve Türk Halk Müziği'nin usta sesi Adnan Şenses, açılış törenine katılanlara kısa bir müzik ziyafeti sundu. "Neden Saçların Beyazlamış" adlı parçayı okuyan Adnan Şenses törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlanırken, parçanın ardından ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Adnan Şenses'i Keşan'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek kendisine Keşan Belediyesi'nin bölgeyi tanıtan materyallerden oluşan bir hediye çantası verdi. Daha sonra ise tesisin açılış törenine geçildi. Açılış öncesi konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 6 yıldan bu yana uğraş verdiklerini belirterek; "Burasını Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nden talep ettik. Kent Ormanı olarak 49 yıllığına burasını kiraladık. C tipi Piknik ve Mesire yeri olarak Orman Müdürlüğü'nden tescillendi. Daha sonra ise burada her yıl bir şeyler ilave ederek derli toplu bir yer haline getirdik. Çalışmalarımızı bitirdikte sonra ise burasını ihale ile Sayın Suat beye kiraladık. Aylık 2 bin 100 lira bedelle burasını kiraladılar. Ben Suat Bey'in burada başarılı olacağına inanıyorum. Bu uğraşın sonunda böyle güzel bir mekanı daha Keşan'a kazandırmanın onurunu gururunu yaşıyoruz. Kendisine hayırlı işler bol kazançlar diliyorum" dedi.

Suat Bekyar'da bu alanın Keşan'a kazandırılmasında emeği geçen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a teşekkür ederek "Bu alanı Keşanlıların hizmetine açmış bulunmaktayız. Alanımızda, Sabah Kahvaltısı da vereceğiz. Ayrıca Çocuk Parkı ve çocuklarımızın hizmetinde olacak Midilli atlarımız da bulunuyor. Halkımızın Cennettepe'ye gerekli ilgi ve alakayı göstereceğine inanıyoruz. Keşan'a farklı bir konsept getireceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Adnan Şenses'te Keşan'a böyle bir alanı kazandıran başta Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan olmak üzere Suat Bekyar'a teşekkür etti ve hayırlı işler diledi. Daha sonra Cennettepe'nin açılışını simgeleyen kurdele Özcan, Bekyar, Şenses, Helvacıoğlu ve Kanışkan tarafından kesilerek hizmete açıldı. Daha sonra ise törene katılanlar, Cennettepe'yi gezerek, park ile ilgili bilgiler aldı. Açılış töreninin ardından ise İşletmeci Suat Bekyar tarafından Cennettepe'nin içersindeki yola, Ünlü Sanatçı ve Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Adnan Şenses'in ismi verildi. "Adnan Şenses Sokağı" yazılı tabelayı, ünlü sanatçı ağaca takarak, bu ince davranıştan dolayı Bekyar'a teşekkür etti.

Açılış törenin sonunda ise ünlü Sanatçı Adnan Şenses, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Cennettepe'nin açılışı için getirilen yaklaşık 250 çam fidanını, açılış törenine katılan vatandaşlara dağıttı. Açılış törenine katılan bir çok vatandaş ise, Ünlü Sanatçı Adnan Şenses'le hatıra fotoğrafı çektirdi. Keşan Belediyesi tarafından Orman Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiralanan ve yapılan ihale sonucu aylık 2 bin 100 TL'ye Suat Bekyar'a kiralanan Cennettepe, sosyal alanlarıyla Keşan'a değişik bir konsept kazandırdı.

80 dönüm ormanlık alan içersinde hazırlanan Cennettepe'de, bir restaurant, bir çadır cafe bulunurken, aynı zaman yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, jimnastik aletleri gibi çeşitli sosyal aktiviteler de yapılabilecek. Aynı zamanda piknik alanı olarak da kullanılabilecek olan Cennettepe'de mangal keyfi yapmak isteyen vatandaşlara, işletme tarafından mangal ve ette verilebilecek.

Keşan'da ilk defa olan mini hayvanat bahçesiyle, özellikle küçük çocuklara da hitap eden Cennettepe'de, 3 midilli atı ile çocuklar hem atla gezebilecek, hem de sıkılmadan zamanlarını geçirebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber