38 ayda 38 ilköğretim müfettişi görevden alındı

Haber Giriş : 03 Şubat 2006 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin iktidara gelmesinin ardından geçen 38 aylık süreçte, 38 ilköğretim müfettişi görevden alınıp öğretmen olarak atandı; 23 ilköğretim müfettişinin de görev yeri değiştirildi

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın konuyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 17 Kasım 2002 tarihinden bu yana bakanlmık müfettişleri tarafından yapılan soruşturmalar sonucunda 38 ilköğretim müfettişininin görevinden alınarak, öğretmenliğe atandığını bildirdi.

Yine MEB Teftiş Kurulu müfettişlerinin yaptığı soruşturmaların ardından 23 ilköğretim müfettişinin de görev yeri değiştirildi. Bu arada öğretmenliğe atananlardan 16, görev yeri değiştirilen 5 ilköğretim müfettişi ise mahkemeye başvurarak kazandığı dava sayesinde yeniden eski görevlerine atandı.

İlköğretim müfettişlerinin yürüttüğü 70 dosya hakkındaki işlemin de Teftiş Kurulu müfettişlerince tamamlandığını belirten Bakan Çelik, bunlar hakkında ise ayrıntı vermedi

Mahkemece sonuçlandırılan konularla ilgili soruşturma dosyalarının yeniden açılmasının mümkün olmadığını anlatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bunun için soruşturulan konuda yeni bilgi, belge veya şikayetin ortaya çıkmasaı gerektiğini anımsattı. Çelik, bakanlık müfettişlerince bu şekilde bir incelemenin yapıldığını da açıkladı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber