Avukatlara müjde!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2006 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SOSYAL GÜVENLİK PRİMİ BORÇLARINI YENİDEN YAPILANDIRACAK OLAN YASA TASARISI AVUKATLARI DA KAPSAYACAK

Avukat kökenli milletvekillerinin teşebbüsleri sonucu, sosyal güvenlik primi borçlarını yeniden yapılandıracak olan yasa tasarısı avukatları da kapsayacak.

'Topluluk Sigortası' kapsamında malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasına girmeleri mecbur kılınan avukatlara biriken pirim borçlarını taksitle ödeme fırsatı doğdu. Pirim borçlarını ödemede kolaylık sağlayan düzenlemelerin daha önce avukatları kapsamadığını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Dündar, arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları çalışmaların neticesinde Meclis'e sunulan yasa tasarısında ekonomik sıkıntılar nedeniyle pirim borçlarını ödeyemeyen avukatlara büyük kolaylıklar sağlanacağını söyledi.

Sosyal Güvenlik Prim Alacaklılarının Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 1. maddesine göre; 506 sayılı kanunun 86. maddesi uyarınca topluluk sigortasına tabi olan avukatlar, 31/03/2005 tarihine kadar olan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına ait prim borçları için bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içerisinde bağlı oldukları kuruma yazılı olarak başvurma şartıyla bu kanundan yararlanabilecek. Bu kanun kapsamında olan avukatlar, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle aylık bazda borcun ağırlıkla yaşı ve miktarına göre taksitlendirme süresine esas olan yöntemiyle kurumlarca tespit edilerek, yapılandırılan borcu peşin veya 5 yıl kadar eşit taksitler halinde ödeyebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber