Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na toplantı çağrısı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yeni Anayasa kapsamında liderlere yaptığı görüşmeleri tamamladı. Çiçek yaptığı görüşmelerle ilgili TBMM'de açıklama yapıtı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na toplantı çağrısı

TBMM Başkanı Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu yarın saat 13.30'da toplantıya çağırdı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasayla ilgili, "Bütün mazeretleri bir tarafa bırakıp bu saatten itibaren daha yoğun bir çalışmayla milletin ümidini boşa çıkarmamamız gerekir. O nedenle yarın 13.30'dan itibaren komisyonu tekrar toplantıya çağırıyorum” dedi.

Çiçek, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yeni bir anayasa yapılacaksa şerhler başta olmak üzere anlaşılamayan konuların yoğun bir çalışmaya tabi tutulması, herkesin görüşlerini, düşüncelerini gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti. Çiçek, şunları söyledi:

"Herkes kendi şerhinde ısrar ederse, kamuoyuna yazılan çizilen şekliyle, herkes kendi kırmızı çizgisinde ısrar ederse 'bu olursa olur, bu olmazsa olmaz' denildiği takdirde bu uzlaşma olmaz. Komisyonun ismi ise uzlaşma komisyonudur. Şimdi bu tabloyu dün ve bugün genel başkanlara ifade etmeye çalıştık. Önemli bir çalışma yapıyoruz. Bu ayrıntının kamuoyu tarafından bilinmesi lazım ve milletimizin beklediği bir sonucu ortaya koymamız gerekiyor. Burada dikkat etmemiz gereken husus, son zamanlardaki tartışma 'masa anayasa' meselesi. İşin özüne yoğunlaşarak biz bu işi başarıyla sonlandırabiliriz. Masa, anayasanın önüne geçtiği takdirde o zaman milletin beklentisi bu değildir. Bu masa ne maksatla kurulduysa o masadan beklenen çabanın, gayretin azami ölçüde gösterilmesi gerekir ki milletimiz bakımından bu masa bir şey ifade etsin. Elbette bu masada Türkiye'nin anayasaya konu olabilecek her türlü konusu konuşulacaktır, her türlü sorunu konuşulacaktır. Kimse 'şu konuşulsun bu konuşulmasın' demez, dememiştir. Sonuçta da bir uzlaşmaya varılarak bir metin ortaya çıkarmak gerekecektir.

Eğer bir ciddi sonuca ulaşacaksak, bu işi Türkiye'nin bunca sorunları içerisinde bir politik tartışmaya meydan vermeden sonlandırmak istiyorsak, daha yoğun bir çalışma içerisinde olmamız gerektiği ortadadır. 450 gün, 449 saat çalışma çok tatmin edici bir çalışma değildir. Her gün bir saat zaman ayırarak anayasa gibi önemli sorunu sonlandıramayız. Milletimizin beklentisine cevap veremeyiz. Dolayısıyla bütün mazeretleri bir tarafa bırakıp bu saatten itibaren daha yoğun bir çalışmayla milletin ümidini boşa çıkarmamamız gerekir. O nedenle yarın 13.30'dan itibaren komisyonu tekrar toplantıya çağırıyorum.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber