Belediye Başkanı Demirbaş'a soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2006 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında, Avrupa Sosyal Formu'na sunduğu ''çok dillilik ışığında belediyecilik ve yerel yönetimler'' raporu nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma açıldı.

Geçen ay Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Avrupa Sosyal Formu'na 6 sayfalık ''Çok Dillilik Işığında Belediyecilik ve Yerel Yönetimler'' konulu raporu sunan Demirbaş, açılan soruşturma kapsamında 2 mülkiye müfettişine ifade verdi.

Demirbaş, soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada, Viyana'da düzenlenen foruma bir rapor sunduğunu, bu nedenle hakkında soruşturma açıldığını belirtti. Demirbaş, şöyle dedi: ''Soruşturma için 2 mülkiye müfettişine ifade verdim. Türkiye'de demokrasinin gelişmesi gerektiğine inanıyoruz. Yerelden evrensele gitmenin demokrasinin gelişmesini sağlayacağını düşünüyoruz. Bu inançla bunu yaptık. Çok kültürlülük ve kimliklilik çoğulcu demokrasinin olmazsa olmazıdır.''

Demirbaş, raporunda, tek ulus, tek dil yaklaşımının terk edilerek Türkiye'deki belediyelerin özerkleştirilmesini ve bütün dillerde hizmet vermesini savunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber