320 bin lira dolandırdı, 20 bin lira kefaletle serbest kaldı

SAMSUN'da bir sigorta şirketinin acenteleğini yapan 36 yaşındaki Elif A., hayat sigortası yaptığı iki müşterisinin yaklaşık 320 bin lirasını dolandırdığı suçlamasıyla polis tarafından yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
320 bin lira dolandırdı, 20 bin lira kefaletle serbest kaldı

Adliyeye çıkartılan zanlı, 20 bin lira kefalet karşılığında adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

2004 yılında çalıştığı bankadan ayrılan Elif A. ile arkadaşı K.Ş. ortak olarak bir sigorta şirtketinin acenteliğini aldı. Elif A., bankada çalıştığı sırada aynı bankaya hayat sigortası yaptıran Abdullah E. (57) ve Gülsen O. (69) ile tanışarak arkadaş oldu. 2009 yılında Abdullah E. ve Gülsen O., Elif A.'yı arayarak ellerinde bir miktar paraları olduğunu ve bu paraları değerlendirmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine Elif A., acenteliğini yaptıkları sigorta firmasının hayat sigortasında daha fazla kar payı verdiğini söyleyip kendisine ait olan hesap numarasını verdi. Mağdurlar ellerindeki birikmiş parayı verilen hesaba yatırıp 2009 yılından sonra da düzenli olarak bu hesaba para yatırmaya devam etti. Elif A. ise hesabına yatan bu paraları çekerek ortağı K.S. ile harcadı.

BANKADA PARASINI BULAMADI

Bir süre önce birikmiş parasını çekmek için sigorta şirketinin çalıştığı bankaya giden Abdullah E., biriken 120 bin lirayıı çekmek istediğini söyledi. Ancak banka yetkilileri böyle bir paranın olmadığını belirtti. Dolandırıldığını anlayan Abdullah E. Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Şikayetin ardından devreye giren polis zanlıyı dün yakalayarak gözaltına aldı. Ancak ortağı K.S.'ye ulaşamadı. Yapılan soruşturma sırasında da Gülsen O.'nunda aynı yöntemle yaklaşık 200 bin lira parasının dolandırıldığı ortaya çıktı. Polise ifade veren zanlı pişman olduğunu söyledi.

Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Elif A. savcılık ifadesinin ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 20 bin lira kefalet karşılığında adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı. K.S.'nin yakalanması için başlatılan çalışmanın devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber