Erdoğan: Asla geri adım atmayız, atmayacağız/Video

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havaalanı'nın açılışında konuşuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havaalanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, içeride ve dışarıda barışı, huzuru ve kardeşliği savunmasından rahatsız olanlar var. Biz onların bu rahatsızlığı karşısında asla geri adım atmayız, atmayacağız da" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin büyümesinden, Türkiye'nin güçlenmesinden, Türkiye'nin içeride ve dışarıda barışı, huzuru, kardeşliği savunmasından rahatsız olanlar var. Biz, onların bu rahatsızlığı karşısında asla geri adım atmayız ve atmayacağız" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin 51. havalimanı olan Bingöl Havalimanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, havalimanının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bingöllülerin Ramazan ayını kutlayan Erdoğan, "Tuttuğunuz oruçların, yaptığınız ibadetlerin kabulünü Allah'tan niyaz ediyorum" ifadesini kullandı.

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek ramazan-ı şerif'in rahmet günlerindeyiz. Bu rahmet dolu günlerde ülkemiz, milletimiz, tüm insanlık için hayırlar diliyoruz" diyen Erdoğan, güzel bir ramazan gününde, Bingöl'e çok büyük bir eser kazandırdıklarını, Bingöl'ü Türkiye'nin diğer illeri ve dünyayla buluşturacak havalimanını hizmete açtıklarını söyledi.

Bingöl Havalimanı'nın altyapı çalışmalarını 2010'da başlattıklarını anımsatan Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Geçen yıl 8 Ağustos 2012'de altyapı çalışmalarını tamamladık. Dile kolay 2 milyon metrekarelik bir alanda gerçekten bu görkemli havalimanını, Bingöl'ün şanına yakışır şekilde bitirmenin azmi, kararlılığı içindeydik. Sonunda bitti. Bugün havalimanına uçağımızla indik, yarın artık resmi olarak seferler başlıyor. Bingöl Havalimanımız, toplamda 39 milyon liraya mal oldu. Yılda 500 bin yolcu kapasiteli bu havalimanıyla inşallah Bingöllü kardeşim, Ankara'ya, İstanbul'a, Türkiye'nin ve dünyanın tüm şehirlerine çok hızlı, çok konforlu, ucuz ve güvenilir şekilde seyahat edecek.

İnşallah Bingöl, bu havalimanı sayesinde, Solhan'daki yüzen adayı görmek için gelen çok sayıda turisti ağırlayacak. Bu havalimanı sayesinde Bingöl, Karlıova'da, o doyumsuz güneşin doğuşunu seyretmek isteyen çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayacak. Bingöl'ün kartal oyununu seyretmeye inşallah çok daha fazla turist gelecek. Yapımına devam ettiğimiz Haserek Kayak Tesisi inşallah kış aylarında ziyaretçilerle dolup taşacak."

Ama en önemlisi bu havalimanının da etkisi ile Bingöl'e artık çok daha fazla yatırımcı geleceğini belirten Erdoğan, Bingöl'ün ticaretinin, sanayisinin, istihdamının ve ihracatının daha da canlanacağını vurguladı.

-"Güzel bir süreçten geçiyoruz"

"Çözüm süreci adını verdiğimiz süreç, sizlerin destekleriyle, sizlerin hayır dualarıyla çok başarılı şekilde ilerliyor" ifadesini kullanan Erdoğan, "Allah'a hamdolsun, aylardır bu bölgeden acı haberler değil, artık müjdeler alıyoruz, artık güzel haberler alıyoruz. Bu bölgede güzel gelişmelere şahit oluyoruz. Umutların çoğaldığı bir süreçten geçiyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Baharın dağlarımızda, ovalarda, şehirlerimizde, köylerimizde kalıcı hale geldiği, kardeşlik ikliminin yüreklerimizi kuşattığı bir süreçten geçiyoruz. Gençlerin ölmediği, annelerin, babaların gözyaşı dökmediği, acının yürekleri kavurmadığı, herkesin umutla geleceğe baktığı, şevkle işine sarıldığı güzel bir süreçten geçiyoruz" ifadesini kullandı.

Bingöl'e özellikle teşekkür ettiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bingöl demek dik duruş demektir. Bingöl demek onurlu duruş demektir. Bingöl demek demokrasiye sahip çıkmak, kardeşliğe sahip çıkmak, ülkesine, bayrağına, değerlerine sahip çıkmak demektir. Bingöl'ün, 12 Eylül askeri darbesi sonrasında Anayasa oylamasında en yüksek 'Hayır' oyu vermesini biz unutmadık, unutmayacağız. Bingöl'ün, 2010 yılı Anayasa Halk Oylamasında, Türkiye'deki en yüksek 'Evet' oyu veren illerimizden biri olduğunu unutmadık, unutmayacağız.

Kardeşlerim, Bingöl terör karşısında da dik durdu. Bingöl, demokrasiyi muhafaza etme noktasında her zaman dik durdu. Bingöl, darbeler noktasında, darbelere karşı gelme noktasında da her zaman dik durdu. Bingöl'ün, bizim kalbimizde, bizim gönlümüzde çok ayrı bir yeri var. Sizlerin desteğini çok ama çok önemsiyoruz. Sizlerin hayır duasını çok ama çok önemsiyoruz. Demokrasi mücadelesinde, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi yolunda, çözüm sürecinde Bingöl ile birlikte yürümeyi çok çok önemsedik. Onun için Bingöl'e sonsuz şükranlarımızı iletiyoruz."

-"Türkiye kendisine dayatılan gündemlere boyun eğmiyor"

Türkiye'nin 81 ili, 780 bin kilometrekaresi ve 76 milyon ferdiyle çok güzel, farklı bir ufka doğru emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Erdoğan, dünyanın çok zor bir süreçten geçtiği şu günlerde, Türkiye ekonomisinin istikrarla büyümeye devam ettiğini belirtti.

Erdoğan, "Dünyanın çalkantılı bir süreçten geçtiği şu günlerde Türkiye bölgesel meselelerde, küresel meselelerde diklenmeden dik duruyor, onurlu, ilkeli bir duruş sergiliyor. Türkiye, kronik meselelerini çözüm yoluna koyarak kardeşliğini pekiştirerek, geleceğe daha bir emin adımlarla yürüyor" dedi.

Türkiye'nin kendisine dayatılan gündemlere boyun eğmediğini, tuzağa düşmediğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kendi gündemini kendisi belirliyor ve kendi gündeminin peşinden koşmaya devam ediyor. Bizim gündemimizde ne var biliyor musunuz? Millet var. Bizim gündemimizde ne var biliyor musunuz? Hizmet var. Bizim gündemimizde işte Bingöl'de olduğu gibi şehirlerimize havalimanlarını inşa etmek, yollar, hastaneler, konutlar, okullar inşa etmek var.

Biz yapay gündemlere, sanal gündemlere aldanmıyor, onların peşine takılıp gitmiyor, ülkemizi büyütmenin, şehirlerimizi büyütmenin, aziz milletimizi daha fazla huzura, daha fazla refaha kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Elbette bundan rahatsız olanlar var. Türkiye'nin bu kararlılığından rahatsız olanlar var. Türkiye'nin büyümesinden, Türkiye'nin güçlenmesinden, Türkiye'nin içeride ve dışarıda barışı, huzuru, kardeşliği savunmasından rahatsız olanlar var. Biz, onların bu rahatsızlığı karşısında asla geri adım atmayız ve atmayacağız."

Başbakan Erdoğan, Türkiye üzerine oynanan oyunlara, Türkiye'ye kurulan tuzaklara asla eyvallah etmeyeceklerini belirten Erdoğan, Allah'ın izniyle tüm tuzakları aşacağız, tüm oyunları bozacağız. Türkiye'yi istikrar içinde, güven içinde büyütecek ve 2023 hedeflerine ulaşacağız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm sürecinden asla geri adım atmayacak, gençlerin akan kanını durdurmak, annelerin babaların göz yaşını dindirmek için sabırla sebatla yolumuza devam edeceğiz. Şunu bilmenizi isterim, bu süreci sabote eden, bu süreci akamete uğratan, kesintiye uğratmak isteyen her kim olursa olsun, bunun vebalinden asla kurtulamaz. Bu süreci başarısızlığa uğratmak için şark kurnazlığı içine girenler, tarihe ve bu millete bunun hesabını veremezler" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin 51. havalimanı olan Bingöl Havalimanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin son derece kararlı şekilde ilerlediğini belirterek, Akil İnsanlar Heyeti'yle 81 ilde çalışma yaptıklarını hatırlattı.

Sorumluluklarının idrakinde olduklarını, üzerlerine düşeni çok büyük bir hassasiyetle yerine getirdiklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz, bu süreçte sabatojların, provokasyonların olacağını, süreci zora sokmak için her türlü oyunun oynanacağını defaatle ifade etmiştik. Nitekim, önce Paris, ardından AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırı, ardından Hatay'daki Reyhanlı saldırısı, son olarak da İstanbul'da başlatılan olaylar, hem özel olarak çözüm sürecini hem de genel olarak Türkiye'nin büyümesini hedef olan olaylardı. Türkiye'nin çözüm sürecini başarıyla tamamlayıp geleceğe çok daha güçlü şekilde ilerlemesinden rahatsız olanlar var. Bunlar boş durmuyorlar. Biz, bunlara aldanmayacağız, aldırış etmeyeceğiz. Bu coğrafyanın, bu bölgenin, Türkiye'nin çehresini değiştirmek, Türkiye'yi daha da büyütmek için ne gerekiyorsa kararlılıkla bunu yapacağız. Böyle tencere tava çalanlara filan aldanmayın."

Halkı rahatsız edenlerin demokratik bir arayış içinde olmadıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, tam aksine çevrecilik noktasında gürültü kirliliği yaparak çevreyi katlettiklerini söyledi. Bunun suç olduğunu bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çözüm sürecinden asla geri adım atmayacak, gençlerin akan kanını durdurmak, annelerin babaların göz yaşını dindirmek için sabırla sebatla yolumuza devam edeceğiz. Şunu bilmenizi isterim, bu süreci sabote eden, bu süreci akamete uğratan, kesintiye uğratmak isteyen her kim olursa olsun, bunun vebalinden asla kurtulamaz. Bu süreci başarısızlığa uğratmak için şark kurnazlığı içine girenler, tarihe ve bu millete bunun hesabını veremezler. Bingöl'den, bölgenin diğer tüm illerinden, tüm vatandaşlarımızdan bu sürece sımsıkıya sahip çıkmalarını bekliyorum. Siz sahip çıkarsanız, tüm tuzaklar, tüm sabotajlar bozulacaktır. Siz, bu sürece sahip çıkarsanız, bu süreç mutlaka hedefine ulaşacaktır. Bir olarak, beraber olarak, samimiyetle bu sürece sahip çıkacak, Türkiye'nin ayağındaki bu prangaları çözecek ve inşallan hep birlikte aydınlık bir geleceğe ilerleyeceğiz."

Erdoğan, Bingöllülere asla ümitsiz olmayan diye seslenerek, "Asla kötümser, karamsar olmayacaksınız, asla ve asla yeis içinde olmayacaksınız. Siz inancınızı muhafaza ettiğiniz sürece, siz hakka ve haklıya, mazluma, mağdura sahip çıktığınız müddetçe Allah'ın izniyle size de bu ülkeye de hiçbir şer odağı musallat olamayacaktır" dedi.

-"Çözüm süreci ilerledikçe inşallah Bingöl daha fazla yatırıma kavuşacak"

Erdoğan, bugün Bingöl'de tarihi bir gün yaşandığını, Bingöl'e yılların özlemi bir havalimanı kazandırdıklarını anlatarak, Bingöl merkez ile Düzağaç mevkisini bağlayan köprünün yerine daha büyük ölçekte bir köprü yapılması kararı alındığını duyurdu.

Köprünün ihalesinin 29 Temmuz'da yapılacağını, en kısa zamanda da inşaata başlanacağını vurgulayan Erdoğan, köprüyle Bingöl trafiğinin rahatlatılacağını belirtti.

Kürük içmesuyu isale hatı projesini 2013 yılı ek yatırım programına aldıklarına dikkati çeken Erdoğan, projenin tamamlanmasıyla Bingöl'ün içme suyu probleminin kalıcı olarak çözüleceğini ifade etti.

Erdoğan, Bingöl'de kentsel dönüşüm kapsamında bin 333 konut, belediye hizmet binası, otogar binası, cami ve 32 derslikli okul inşa edileceğini böyleyerek, kentte kurulan 2 çağrı merkezinde 700 kişinin istihdam edildiğine dikkati çekti.

Çözüm süreci ile Bingöl'deki özel sektör yatırımlarının arttığını kaydeden Erdoğan, "Çözüm süreci ilerledikçe inşallah Bingöl daha fazla yatırıma kavuşacak" dedi.

Karlıova'daki termik santral ihalesinin 30 Mayıs'ta tamamlandığını anımsatan Başbakan Erdoğan, proje tamamlandığında Bingöl'de yıllık 1 milyar kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleşeceğini, santral sayesinde bin kişinin doğrudan, 10 bin kişinin de dolaylı olarak iş sahibi olacağının altını çizdi. Erdoğan, santralin, Bingöl'ün elektirik ihtiyacının 5 katı üretim yapacağını komşu illere de elektrik temin edeceğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı günde, mübarek ramazan ayında, komşu ülkelerdeki mazlum, mağdur kardeşlerimizi lütfen dualarınızda unutmayın. Suriyeli kardeşlerimizden dualarınızı eksik etmeyin, Filistinli kardeşlerimizden dualarınızı eksik etmeyin, özellikle Mısırlı kardeşlerimizden dualarını eksik etmeyin. En yakınınızdan başlamak suretiyle bu mübarek ayda sofranızı yoksullarla paylaşmaya lütfen özen gösterin. Ramazanı şerifin Bingöl için, tüm ülkemiz, milletimiz için, tüm İslam dünyası için, insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber