TBMM Genel Kurulu ne zaman başlayacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 24. Dönem 4. Yasama Yılı'nı, yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla Eylül ayının ikinci yarısında başlatabileceklerini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2013 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Genel Kurulu ne zaman başlayacak?

Elitaş, AA muhabirine, sona eren 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nı değerlendirdi. Bu yasama yılında Genel Kurul'un 139 birleşim yaptığını belirten Elitaş, organize sanayi bölgesindeki işverenleri, işçileri de ilgilendiren çok kapsamlı bir düzenlemeyi Meclis'ten geçirdiklerini söyledi. Elitaş, "Özellikle de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırlayıp sunduğu tasarıdan şehit yakınlarını ve şehit ailelerini etkileyen 32 maddenin çıkarılıp, Torba Kanun içerisine konulması...Çok önemli bir düzenlemeydi" dedi.

Elitaş, Genel Kurul'da 1 Temmuz 2013 tarihinde Kalkınma Planı'nı görüştüklerini, 2 Temmuz 2013tarihinde Meclis Başkanı'nı seçtiklerini anımsatarak, 3 Temmuz'dan 13 Temmuz'a kadar geçen sürede de hem Torba yasayı hem TSK'nin İç Hizmet Kanunu'ndaki 35. maddeyi değiştiren düzenlemeleri yaptıklarını söyledi.

"Küfürleri, hakaretleri, iftiraları, yalanları gördük"

Bu yasama yılında Genel Kurul'da yaşanan küfür ve hakaretlere de değinen Elitaş, şöyle devam etti:

"İyi kötü günler oldu. Ama gönül, TBMM'nin seviyesinin eski hallerine dönmesini istiyor. Geçen Meclis Başkanımızın milletvekillerini davet ettiği iftar yemeğinde, eski Meclisbaşkanlarıyla aynı masada oturduk. Onların da ifade ettikleri gibi hakaret, küfür bu dönemde, özellikle 24. dönemde olağanüstü aşırı seviyelereçıktı. Twitter'den milletvekillerinin ahlaksız ifadeler içeren tweetleri birbirlerine yazdığını gördük. TBMM Genel Kurulu'nda küfürleri gördük, hakaretleri gördük,iftiraları, yalanları hepsini beraber gördük. Seviyenin en iyi bir şekilde olacağı bir 24. dönem 4. yasama yılının geçmesini temenni ediyorum."

"Mahalli idareler seçimine daha rahat gitmek istiyoruz"

Elitaş, 4. Yasama Yılı'nın Eylül ayı ortasında başlayabileceğine işaret ederek, Meclis'in yeni yasama döneminde yoğunlaşacağı kanun ve konulara ilişkin şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönem eğer farklı bir karar alınmazsa okullar açılmaya yakın bir zamanveya okullar açıldıktan hemen sonra TBMM'yi toplamayı düşünüyoruz.Çünkü 2014 yılı seçim yılı. 2014 yılının son ayları bütçe ayları, o süreiçerisinde çıkmasını beklediğimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 50 maddelik daha kanunu var. Komisyondan gelmiş Tüketici Kanunu var,e-ticareti düzenleyen kanun var, Patent Kanunu var. Onları bu dönem içinde yasalaştırıp, 2014 mahalliidareler seçimine daha rahat bir şekilde gitmek istiyoruz. Çünkü bundan sonraki süreçte seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi derken 2014 yılı yasama faaliyetleri yönünden biraz zayıf bir yıl olarak geçecek. O manadadüşündüğümüzde Genel Kurul'un açılışını erkene çekebiliriz. Eylül ayının 2. yarısında başlatabiliriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber