Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ne zaman değişecek?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ne zaman değişecek?

Sağlık Bakanlığında 10 yıllık Akdağ dönemi, 24 Ocak 2013 tarihinde sona ermişti. Akdağ'ın yerine Mehmet Müezzinoğlu atanmıştı.

Yeni Bakan atandığından bu yana, Bakanlık merkez teşkilatının baştan sona değiştirileceği kulislerde uzun süredir dile getiriliyordu.

Hatta, Müsteşar değişikliğinin daha ilk aylarda yapılması önerisinin Başbakan'a sunulduğu ancak Başbakan Erdoğan'ın "Bakan acemi, Müsteşar acemi olmaz" diyerek, öneriye o gün itibariyle karşı çıktığı ifade ediliyor.

Sonraki aylarda ise, Müsteşar değişikliği dahil olmak üzere üst yönetimin çoğunluğunun görevden alınması yönündeki önerinin Başbakanca da uygun görüldüğü belirtiliyor.

Ancak bu konudaki en önemli kulis faaliyetleri son bir kaç haftadır yaşanıyor.

Başbakanın onayı sonrasında, Müsteşarlık için isim arayışına girişilmiş ve İstanbul İl Sağlık Müdüründe karar kılınmıştı. Ama Ankara ve İstanbul'daki tıp kökenli rektörlerin, bir rektörün veya üniversite camiasını bilen bir tıp kökenli bir akademisyenin Müsteşar olması için kulis faaliyeti yürüttüğü ve Başbakanı bu konuda ikna etmeye çalıştıkları iddia ediliyor.

Çeşitli sosyal baskı gruplarının da kendi adaylarını müsteşar yapma çabalarından dolayı, Başbakanlığın şuan üzerinde mutabakata vardığı bir isim bulunmuyor.

Öyleki, Başbakanın dahi, özellikle tıp kökenli rektörlerin kulisinden dolayı Bakan Müezzinoğlu'na "Biraz daha bekle" mesajı verdiği söyleniyor.

Tüm bu kulis faaliyetlerinden dolayı da Müsteşar değişimi şimdilik gecikiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber