Eğitim-İş: Öğretmenler yoksullaştı

Öğretmenler enflasyon farkıyla yüzde 4'lük zamlarını aldı. 7'inci derecenin 1'inci kademesindeki öğretmen maaşı zammı 70-80 lira arasındadır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim-İş: Öğretmenler yoksullaştı

Öğretmenlerin enflasyon farkıyla yüzde 4'lük zamlarını aldıklarını, 7'inci derecenin 1'inci kademesindeki öğretmen maaşı zammının 70-80 lira arasında olduğu belirtildi.

Eğitim-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada, kamu emekçilerine uygun görülen ücret zamlarının sürekli artan hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığı, öğretmenlerin AK Parti'nin 11 yıllık iktidarı döneminde yoksullaştığı ileri sürüldü.

Öğretmenlerin yıllık kazançlarına oranla yüzde 15 gelir vergisi ödedikleri ifade edilen açıklamada, yılın ikinci yarısında ise yüzde 20'ye çıktığı için yüzde 5 daha fazla kesinti yapıldığı, çalışanlara yapılan yüzde 4 zammın da geri alındığı iddia edildi.

Açıklamada, çalışanların gelir düzeyini ve alım gücünü yükseltebilmek için gelir vergisine esas olan toplam matrahların daha yüksek belirlenmesi ya da vergi oranının daha düşük tutulması gerektiği bildirildi.

Öğretmenlerin aldığı ek ders ücretlerinden vergi kesildiğini savunulan açıklamada, bu kesintilerin emekliliğe yansımadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber