Havuz klor tankına asit pompalandı, 10 otel personeli zehirlendi

ANTALYA'da 5 yıldızlı bir otelin temizliği için bekletilen klor tankına yanlışlıkla asit döken görevliler, 10 otel personelinin zehirlenmesine neden oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havuz klor tankına asit pompalandı, 10 otel personeli zehirlendi

Olay, Konyaaltı Akdeniz Bulvarı üzerindeki Porto Bello Otel'de saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Havuzun temizliğinde kullanılan asit ve klor tanklarındaki seviye azalınca, otel görevlileri anlaşmalı firmadan tankları doldurmasını istedi. Otele öğleden sonra gelen iki görevli, büyük havuzun altındaki tanklara dolum yapmaya başladı.

Bu sırada klor tankına asit pompalanması nedeniyle ortalık bir anda kimyasal dumanla kaplandı. Tankların yanında bulunan ve yakın yerlerde görev yapan 10 otel personeli dumandan zehirlendi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 ekibi sevk edildi. Zehirlenen personele ilk müdahale otel önünde yapıldı. 10 çalışan daha sonra tedavi için çevre hastanelere sevk edildi.

Otel yetkilileri, özel firma görevlilerinin hatası nedeniyle kapalı mekanda meydana gelen kimyasal etkileşim nedeniyle 10 personelin zehirlendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber