Orman muhafaza memurlarına yeni kıyafet verilecek

Bakan Eroğlu, bir soru önergesine verdiği cevapta, radyan ısıya dayanıklı elbise verilmesi konusunda yapılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 00:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Orman muhafaza memurlarına yeni kıyafet verilecek

Bakan Veysel Eroğlu, Artvin Milletvekili Uğur BAYRAKTUTAN'ın, orman muhafaza memurlarının yangınla mücadelede giydikleri elbiselere ilişkin, 7/25069 esas numaralı yazılı soru önergesini cevapladı

ARTVİN MİLLETVEKİLİ UĞUR BAYRAKTUTAN'IN 7/25069 ESAS SAYILI YAZILI SORU ÖNERGESİ HAKKINDA ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI'NIN CEVABI

SORU 1. Orman Muhafaza memurlarının giydikleri elbisenin %60'ı iddia edildiği gibi naylon mudur?

SORU 2. Orman Muhafaza memurlarının giydikleri kıyafetlerden oldukça rahatsızlık duymaktadır. Bu kıyafetleri değiştirmeyi düşünüyor muşunuz?

SORU 3. Mevcut kıyafetlerin çalışma koşullarına uygun olduğunu düşünüyor musunuz?

CEVAP 1-3. Orman Muhafaza Memurlarına verilen kıyafetlerin özellikleri, Memurların çalışma şartları göz önüne alınarak, bilim çevreleriyle yapılan çalışmalar paralelinde belirlenmekte olup ayrıca bu konuyla alakalı diğer kamu kurumlarıyla da işbirliği yapılmaktadır.

Kıyafetler, her yıl teşkilatımız mensuplarının görüşleri doğrultusunda ve üniversitelerle yapılan işbirliği çerçevesinde hazırlanan teknik şartnamelere göre ihaleyle satın alınmaktadır. İhale Teknik Şartnamesinin "Fiziksel ve Kimyasal Özellikler" başlıklı maddesinde; elbise yapımında kullanılacak kumaşın %50±5 yün ve %50±5 polyester iplikten oluşması belirtilmiş olup elbise numuneleri, ODTÜ Laboratuarlarında tetkik ettirilmekte ve Teknik Şartnameye uygun olmayan elbiseler teslim alınmamaktadır.

Öte yandan, orman yangınlarıyla mücadele hizmetlerinde çalışan orman muhafaza memurlarına, radyan ısıya dayanıklı elbise verilmesi konusunda yapılan çalışmalar tamamlanmak üzeredir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber