Kar yüzünden okullar tatil olan il ve ilçeler (Güncellendi)

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2006 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ ve Edirne'de bugün okullar tatil edildi


Tekirdağ ve Edirne'de kar yağışı nedeniyle bugün okullar tatil edildi.

Hakkari'de de daha önce yine kar yağışı yüzünden eğitime 3 gün ara verilmişti.

Edirne ve Tekirdağ'da, etkili kar yağışı dolayısıyla, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Beykoz, Çatalca ve Silivri'de ilköğretim okulları ile liseler tatil edildi.


İstanbul'da TÜM okullara tatil

İstanbul'daki tüm ilk ve orta dereceli okullarda yarın olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Sabah saatlerinde yetkililer tarafından açıklamalara göre bazı İstanbul il ve ilçelerinde geçerli olmak üzere farklı sürelerde kar tatili uygulaması yapıllacakken kar tatili kararının tüm İstanbul için geçerli hale getirildiği duyuruldu.


İstanbul'da bazı okullar tatil


Sabah saatlerinde İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştiriyor. Kar yağışının etkili olduğu ilçelerde İstanbul Beykoz, Çatalca ve Silivri de okullar tatil edildi.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Beykoz'da da okullar tatil edildi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, köy yollarındaki ulaşım sorunu nedeniyle Beykoz'da ilköğretim ve liselerin 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

Öte yandan, etkili yağış nedeniyle Çatalca, Silivri, ve Sarıyer'de de ilköğretim okulları ile liselerde bir gün tatil ilan edildi

İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle Şişli'de okullar 1 gün, Beşiktaş'ta ise 2 gün tatil edildi.

Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, AA muhabirine yaptığı
açıklamada, kentteki elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilçedeki ilköğretim okulları ve liselerin bugün ve yarın tatil edildiğini bildirdi. Bu arada, Şişli Kaymakamlığı da ilçedeki okulları bugün tatil etti.


Çanakkale'de okullar tatil edildi


Çanakkale'de etkili olan kuvvetli poyraz ve kar yağışı, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkilerken, il genelindeki ilköğretim okulu ve liselerde eğitime 2 gün ara verildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini arttıran ve hızı saatte 80 kilometreye ulaşan etkili poyraz nedeniyle Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Kabatepe-Gökçeada ve Bozcaada-Geyikli arasındaki araba vapuru ve feribot seferleri durduruldu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.

Öte yandan, kar yağışı ve fırtına nedeniyle şehrin bazı mahallelerine elektrik verilemezken, Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının çarşamba gününe kadar süreceğini bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber