Başbakandan Şener'e eleştiri: Reyting için bir dosya 2-3 ay bekletilmez.

Haber Giriş : 07 Şubat 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i şu sözlerle eleştirdi: Görüş ayrılığı varsa Bakanlar Kurulu'nda ifade edilir. Reyting için bir dosya 2-3 ay bekletilmez.

Galataport ihalesini iptale kadar götüren Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, dünkü Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından keskin bir dille eleştirildi. Şener'in, gerek kamuoyunda gerekse muhalefet partilerinde yükselen grafiği, kabine toplantısında tersine döndü. CHP lideri Deniz Baykal'ın, "Unakıtan'la karanlık yollarda yürüme. Unakıtan'ı at, Şener'le yola devam et", Anavatan lideri Erkan Mumcu'nun, "Abdüllatif Şener orada nazar boncuğu gibi duruyor. Ama onun duruşu sizi, siyasi ve ahlaki sorumluluktan kurtarmaz" sözleri Başbakan Erdoğan'da da yankısını buldu. Şener'in "doğru işler yapan bakan" görüntüsü vermesi, diğer bakanların "yanlış işlere imza atıyor" gibi imajla anılması kabineyi de rahatsız etti. Başbakan Erdoğan'da son tartışmaların hükümeti yıprattığını belirterek sorunların bakanlar arasında çözülmesi gerektiğini söyledi.

ŞENER'E NET MESAJ...
Şener'in, Galataport çıkışından sonra Samsun-Ceyhan Boru Hattı'nın, ihalesiz olarak Çalık Grubu'na verilmesine ve Bakanlar Kurulu kararı ile yetkilendirilmesine itiraz ettiği haberleri de Erdoğan'ın tepkisini çekti. Şener, bir gazetede "AK Parti'nin Ahmet Necdet Sezer'i" olarak takdim edilince Erdoğan, özel vurgulu konuşma yapma gereği hissetti. Bakanların, "tansiyon yükselmedi, gergin anlar yaşanmadı ama Başbakan, Şener'e net mesaj verdi" dediği konuşmanın özü şöyle: "Eğer bir görüş farklılığı varsa Bakanlar Kurulu'nda ifade edilir. Sonradan açmaza düşülmez. Neticede hiçbir arkadaşımız yanlışı müdafaa etme durumunda değil. Ancak reyting için bir dosya 2-3 ay bekletilmez."

EMEKLİYE MAAŞ FARKI
Toplantıda, SSK ve Bağkur mensuplarına 2006 yılı maaş zammı ve fark ödemesi için gereken yasal düzenlemenin bir an önce tamamlanması uygun bulundu. Ayrıca Avrupa Birliği müzakere sürecinde Tarım Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması ve Kırsal Kalkınma Ajansları kurulması da görüşülen konular arasında yer aldı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber