MEB yeni e-posta sistemine geçiyor

Resmi ve özel eğitim kurumlarında kullanmakta olduğu meb.k12.tr uzantılı yeni e-posta sistemi kurulum çalışmaları tamamlanmış olup 22.07.2013 Pazartesi günü devreye alınması planlanmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Resmi ve Özel Kurumlara Önemli Duyuru

Resmi ve özel eğitim kurumlarımızın kullanmakta olduğu meb.k12.tr uzantılı yeni e-posta sistemi kurulum çalışmaları tamamlanmış olup 22.07.2013 Pazartesi günü devreye alınması planlanmıştır. Pazartesi gününden itibaren gönderilecek e-postalar yeni sistemdeki posta kutularına düşecektir. Tüm resmi ve özel kurumlarımızın kullandıkları e-posta hesapları yeniden oluşturulduğundan mevcut şifreleri de değişmiştir. 100 MB kotalı yeni e-posta hesapları yeni sistem üzerinden açılmış olup, merkez ilçede ki tüm resmi-özel kurumlarımızda ki yetkili bir personel tarafından yeni e-posta şifrelerinin imza karşılığı müdürlüğümüz Bilgi İşlemden ivedilikle alınması gerekmektedir. İlçede ki kurumlar ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alacaklardır.

E-posta hizmetleri 04/03/2013 tarih ve sayılı T.C. Elazığ Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü “OKUL-KURUM E-POSTA HESAPLARININ KULLANIMI YÖNERGESİ” kapsamında yürütülecek olup, tüm kurumlarımızın Yönergede belirtilen hususlara riayet etmeleri ve özellikle kota problemi yaşamamaları için e-postalarını düzenli okumaları yedeğini alıp sistemden silmeleri yada Outlook benzeri programlara kurulum yaparak bu programlar üzerinden e-postalarını takip etmeleri son derece önemlidir.

Web üzerinden e-postalarını takip edecek kurumlarımız için internet adresi:

http://posta.meb.k12.tr

Outlook benzeri programlarda kurulum yapabilmek için yeni kurulan meb.k12.tr e-posta sistemi sunucu bilgileri aşağıdadır.

Outlook için gerekli sunucu ayarları:

POP3 sunucusu : k12pop3.meb.k12.tr

SMTP sunucusu : k12smtp.meb.k12.tr

ESKİ E-POSTALARIN KAPATILMA SÜRECİ:

kurumlarımız eski sistemde 22.07.2013 tarihine kadar gelmiş olan eski e-postalarına, 15.08.2013 Perşembe gününe kadar web tabanlı veya Outlook tan ulaşabilecekler ancak eski sistem üzerinden e-posta gönderimi yapamayacaklar ve yeni eposta da alamayacaklardır. Eski sistem 15.08.2013 Perşembe günü tamamen devre dışı bırakılacağından kurumların varsa önemli eski postalarını yedeklemeleri gerekmektedir. Bu sürede eski sistemdeki e-postaları yedekleme için, e-postaları web tabanlı “http://mail.meb.k12.tr/src/login1.php” adresinden posta kutularına girip gerekli e-postalarını tek tek açarak “Bunu dosya olarak indir” linkine tıklatıp bilgisayarlarına indirebilirler yada Outlook ta hesabı eski ayarlarla kurup indirebilirler.

NOT: Yeni sistem devreye sokulacağından Bakanlığımız Bilgi İşlem Grup Başkanlığınca yapılacak bakım ve aktarım çalışmalarından dolayı 20 Temmuz 2013 Cumartesi günü saat 16:00 ile 22 Temmuz 2013 Pazartesi saat 12:00 arasında e-posta hizmetleri verilemeyecektir.

Resimli anlatımı indirmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber