Cumhurbaşkanı Gül, Antrikotu ve yağsız pişen lokumu sever

Et profesörü, steak furyasının röntgenini çekti… Hayvanlara Beethoven dinleten Cüneyt Asan: Türkiye’de Kobe bifteği yok. Japonya’dan getirdik diye yalan söylüyorlar.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Temmuz 2013 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Gül, Antrikotu ve yağsız pişen lokumu sever

ORKUN BULUT

Türkiye'de hızla gelişen yeme-içme sektörünün önde gelen oyuncularından Cüneyt Asan'dan çarpıcı açıklamalar… Günaydın markasının yaratıcısı Asan, mutfak sırlarını, steak furyasını ve etsiz yapamayan müşterilerini anlattı:

- Steak neden bu kadar sevildi?

Sonuçta et bu. Türklerin doğasında, beslenme şeklinde et vardır. Biz Türkler hiçbir yemeği ete tercih etmeyiz. Et iyi hissettirir; mutluluk hormonlarını tavan yaptırır. Halkımız etsiz yemek yerse kendini aç hisseder.

- Steak aslında bizim kültürümüz değil. Bizimde bir yığın etle yapılan lezzetlerimiz var. Neden dünyaya açılamıyoruz?

Kendimizi ifade edemiyoruz. İstanbul'u bile ifade edemiyoruz. Boğaz'ımızı bile anlatamıyoruz. Turistler, Türkiye'yi dansöz ve şiş kebap olarak algılıyorlar. Osmanlı'dan bugüne kendini taşıyabilen yemeklerimiz var. Tanıtım için devletin desteği şart.

- Başta Nusret Gökçe olmak üzere sizin yetiştirdiğiniz birçok kişi şu an büyük restoranlar açtı. Bu isimler sizinle neden kalmadı?

Etten benim kadar anlayan insan tanımadım. Kıvırmaya gerek yok. Ben bu işin elçisiyim. Bu insanları yetiştirmek benim vazifem. Türkiye'nin her ilinde yetiştirdiğim adamlar var. Hepsi benim evladım. Ben onların ustaları olmanın yanı sıra babalarıyım. Biz ustalar kök, yetiştirdiklerimiz ise daldır. Ben de bir zamanlar çalışandım, sonra patron oldum. Bunda sıkıntı duyulacak hiçbir şey yok. Onları yetiştirmiş olmanın gururunu yaşıyorum.

- Cumhurbaşkanı Gül'e özel servis yaptığınızı biliyorum. Kendisi eti nasıl sever?

Düzgün kesilmiş, yumuşak, lezzetli olan kebabı da eti de seviyor. İyi pişmiş eti seven bir tarzı var. Çiğ eti fazla tercih etmez. Antrikotu ve yağsız pişen lokumu sever.

- Bülent Ersoy'un dört kilo et yediği doğru mu?

Yok öyle bir şey. Çok et alır ama Bodrum'a götürür. Eti en keyifle yiyen insan Bülent Hanım'dır. Dükkâna geldiği an etrafta olumsuz gördüğü her şeye bağırıp çağırır. 200-300 gram yediği zaman sakinleşir. Yarım kilo yediğinde gülmeye başlar. Yarım kiloyu geçti mi kahkahalar atar. Bunu bizzat gördüm.

Yabancılar az pişmiş tercih ediyor

- Futbolcu ve sporcular steak house'lardan çıkmıyor?

Et enerji ve güç veren doğal gıdaların içerisinde bir numaradır. Adale yapar. Özellikle yabancı futbolcuların hepsi çok geliyor. Alex de Fenerbahçe'de oynarken çok gelirdi.

- Alex nasıl et sever?

Kalın az pişmiş sever. Yabancı futbolcuların çoğu az pişmiş yer. Yerli futbolcularımız genelde iyi pişmiş sever.

- Sizce doğrusu hangisi?

Bence daha az pişmiş yenmeli. Et piştikçe değerleri azalır.

Hayvanların yer yatakları var

- Türkiye'de neredeyse her lüks mekânda Kobe bifteği var. Bu ilgi nereden geliyor?

Kobe, o bifteğin ilk yapıldığı bölgenin adıdır. Wagu ırkı bir inektir. Japon inektir. Dünyada biftek için en iyi ırktır. Masaj ve müzikle dünyanın bir numarası olur. Türkiye'ye bu eti ancak bavulla getirebilirler. Onu da nasıl satacaklar? Japonya'dan getirdik diyenler yalan söylüyorlar

- Siz hayvanlarına masaj yapıyor musunuz?

Onlara Beethoven dinletip, masaj yapıyoruz. Özel yer yatakları var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber