Erdoğan'dan iki bakana Galataport talimatı

Haber Giriş : 08 Şubat 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Galataport başta olmak üzere kimi özelleştirme uygulamalarında karşı karşıya gelen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan dün bir araya geldi.

Maliye Bakanı Unakıtan, Başbakanlık'a gelerek Şener'in makamında düzenlenen ?köy sorunları' toplantısına katıldı. İki bakan daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Meclis'te görüştü ve AKP grup toplantısına yan yana girdi.

GALATAPORT İHALESİ

Şener-Unakıtan zirvesinde köy sorunlarının yanısıra yeniden ihale edileceği açıklanan Galataport konusunun da gündeme geldiği iddia edildi. Kulislere yansıyan iddialara göre yeni ihale için start verecek olan Unakıtan, Şener'le görüş alışverişinde bulundu.

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Unakıtan'ın ihale sürecinde Şener'le işbirliğine gitmesi, yeni bir tartışma zemini yaratılmaması konusunda görüşbirliğine varıldı. Konunun, önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme geldiği ifade edilirken, Başbakan Erdoğan'ın iki bakana ?süreci birlikte yürütün? talimatı verdiği öğrenildi.

TOPLANTI GÜNDEMİ BAŞKAYDI

Köy sorunlarının konu alınacağı toplantıda Galataport ihalesinin gündeme gelmesi beklenmiyordu.

Toplantıda, elektriği ve suyu olmayan köylerin envanterinin çıkarılması kararı alındı. Çıkarılacak envantere göre Maliye Bakanı Unakıtan, mali bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor Başbakan Erdoğan'a ve Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Ardından da köylerin bu yöndeki eksiklikleri tamamlanacak. Şener, Unakıtan ve Aksu toplantıdan sonra Meclis'e gelerek Başbakan Erdoğan'ın makamına çıktılar ve toplantı hakkında Erdoğan'a bilgi verdiler. Meclis'teki toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de katıldı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber