İlhami Erdil orduevine bile giremeyecek

Haber Giriş : 08 Şubat 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK'da ilk kez bir kuvvet komutanı, hapis cezasına mahkum edildi. Haksız mal edindiği gerekçesiyle yargılanan emekli Oramiral İlhami Erdil, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Erdil, 1 yıl hapis yatacak...

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez bir kuvvet komutanı hakkında hapis cezası verildi. Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil'i ?haksız mal edindiği' ve ?malvarlığı bildirimine muhalefet' ettiği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına oybirliğiyle karar verdi. Askeri Yargıtay kararı onarsa, Erdil infaz kanununa göre 1 yıl hapis yatacak. Mahkeme aynı zamanda Erdil'in İstanbul Etiler'de bulunan ve 1 milyon 250 bin dolarlık iki adet gayrimenkulünun zor alımına da karar verdi. Erdil'in halen oturduğu evin zor alımı sonrası edinilen para, Hazine'ye irat kabul edilecek.

Silah bile taşıyamayacak

Askeri Mahkeme aynı zamanda Erdil'in ?askerlikten çıkartılma' cezasına çarptırılmasına da karar verdi. Bu cezaya çaptırılanlar; emekli subay ve astsubaylara tanınan sağlık hizmet ve olanaklarından yararlanamıyorlar. Silah bulundurma ve taşıma ruhsatlarını kaybediyorlar. Mahkemenin verdiği bu karar Askeri Yargıtay tarafından da onaylanırsa Erdil, orduevine, askeri hastanelere giremeyecek, silah taşıyıp bulunduramayacak.

İlhami Erdil, kızı Halide Deniz Erdil'in ortağı olduğu iddia edilen Şirin Melek Özden'in firmasına ayrıcalık tanınması için Tersane Komutanı Metin Poyrazlar'ı telefon ile arayarak yardım etmesini istediği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Emekli Oramiral Erdil'in bu cezası 600 YTL para cezasına dönüştürüldü.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber