Semra'nın tek isteği protez bir göz

Ankara'da yaşayan ve 20 yıl önce Adana'da başına gelen talihsiz kaza sonrası sağ gözünü kaybeden 30 yaşındaki Semra Temel'in tek isteği parçalanan gözünün yerine protez bir göz takılması...

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Semra'nın tek isteği protez bir göz

Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde bir yakının yanında kalan 30 yaşındaki Semra Temel, 20 yıl önce Adana'da sapanla atılan taşın isabet etmesi sonucu parçalanan sağ gözü yerine protez göz koymanın en büyük arzusu olduğunu; ancak imkansızlıklar nedeniyle bunu yapamadığını söyledi.

Çankaya'nın 100'üncü Yıl Mahallesi'nde bir yakınının yanında kalan Semra Temel, 10 yaşındayken Adana'nın Seyhan İlçesinde arkadaşlarıyla oynarken bir çocuğun sapan lastiği ile attığı taşın sağ gözünü parçaladığını söyledi. Bu olayın hayatını kararttığını belirten Temel, ilkokul yıllarında okul arkadaşlarının alay etmesi nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Göz çukurunun yarattığı psikoloji nedeniyle insan içine çıkmak istemediğini ifade eden Semra Temel, iş istediği yerlerden de hep olumsuz yanıtlar aldığını belirtti.

Semra Temel, babasının Adana'da bağ ve bahçelerde ırgatlık yaparak kendilerine baktığını; şimde de 70 yaşında üç ayda bir aldığı 540 liralık yaşlılık maaşıyla, aynı yaşlardaki annesiyle yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Temel, "Geçmişte babam ve anneme gözümde yaşadığım rahatsızlığımı her dile getirdiğimde maddi imkansızlıklar nedeniyle hep olumsuz yanıtlar aldım. Hiç de doktora götürülmedim. Bu nedenle sevdiğim okulumu, öğretmen olmak istediğim duygularımdan uzak kaldım. Şimdi Ankara'da bir yakınımın yanında kalıyorum. Maddi imkansızlıklar içinde kıvranıyorum. Eğer protez gözüm olursa, insan içine çıkamamaktan da kurtulmuş olur, bir iş bulabilirim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber