Ankara'da 22 vali yardımcısı, 18 milli eğitim müdür yardımcısı ne iş yapar?

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Yarbay yönetime sordu: Hani bürokrasiyi azaltacaktık? Ankara'da 22 vali yardımcısı, 18 milli eğitim müdür yardımcısı ne iş yapar?

AKP'nin temel taahhütlerinden biri olan ve seçimlerden hemen sonra açıklanan 'Acil Eylem Programı'nda da yer alan 'bürokrasinin azaltılmasına' ilişkin proje yeniden partinin gündemine geldi.

AKP Grubu'nun önceki gün yapılan toplantısında 'devletin personel politikası' üzerine konuşan ve eleştirilerde bulunan Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, 'Acil Eylem Programı'nda yer alan personel rejimi konusundaki düzenlemelerin gerçekleştirilemediğini söyledi. Personel reformunun yasalaştırılmamasından da yakınan ve bu durumun 'inandırıcılık sorunu' oluşturduğunu vurgulayan Yarbay, hükümetin temel vaatlerinden olan bürokrasinin azaltılmasına dikkat çekti.

Bu alandaki adımların tatmin edici olmadığını belirten Yarbay, şunları söyledi: "Bürokrasiyi azaltacağız diye vaatlerde bulunduk. Vatandaş da bu konuda adım bekledi. Ancak tespitlere göre bu konuda adım atılmadı, bürokrasi de yerinde duruyor. Vatandaş da bürokrasiden şikâyetçi. Kamu kurumlarının bazılarında halen çok sayıda bürokrat görev yapıyor; sayıda azalma yok. Ankara'da 22 vali yardımcısı, 18 il milli eğitim müdür yardımcısı görev başında. Bürokrasi azaltıldı ise bunlar ne iş yapıyor? Bu bile bürokrasinin kanıtı değil mi? Bu konu taahhütlere uygun şekilde çözülmeli."

Lojmanlar da gündeme geldi
Yarbay, kamu lojmanlarının satılmamasını da gündeme getirdi. Milletvekillerinin lojmanlardan çıkarılmasının ardından diğer kamu lojmanlarıyla ilgili bir beklenti oluştuğunu belirten Yarbay, "Ancak bu konuda hiçbir adım atılmadı. Bunun nedeni nedir" dedi. Yarbay'ın eleştirilerine kimse yanıt veremedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber