AKP'li vekil 'hırsızına' iş kuracak

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Partili Aziz Akgül, hırsız, çeteci ve kapkaççıları iş sahibi yapmak için harekete geçti. Akgül'ün ilk işi ise kendi bürosunu soyan hırsızlara kredi teklif etmek oldu.
Seçim bölgesindeki bütün hırsız, kapkaççı, çeteci hatta terör olaylarına bulaşmış kişileri topluma kazandırmak için harekete geçen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, bu düşüncesini açıkladığı anda kendisi de soyuldu. Projesini halka duyurabilmek amacıyla yerel bir TV kanalında ekrana çıkan Akgül'ün bürosuna ertesi gün hırsız girdi. Polis kısa sürede hırsızları yakalayıp Akgül'e haber verdi. Yakalanan kişilerin teşhir edilmemesini isteyen Akgül ise ?Ben kendileri ile yüz yüze görüşeceğim. Hırsızlığı bırakmalarını isteyeceğim. Eğer ikna edersem, iş kurmalarını sağlayacağım" dedi.

'HIRSIZLIĞA SON' ÇAĞRISI

Mikrokredi uygulaması ile binlerce ev kadınını üretime kazandıran Aziz Akgül, yeni projesiyle suçluların ıslahını amaçladıklarını bildirdi. Diyarbakır'da hırsızlık, kapkaççılık, yankesicilik hatta terör olaylarına karışmış ne kadar kişi varsa kendisine başvurmasını isteyen Akgül, şu çağrıda bulundu:

"Hırsızlık yaşam tarzı değil. Ahlaki, hukuki bir yol da değil. Kendine, ailene, topluma ve ülkene zarar veriyorsun. Hırsızlığın, çeteciliğin, kapkaççılığın sonu yok. Gel, sana para verelim, iş kur. Onurlu bir şekilde bu toplumda yaşa. Bize başvuranın kimliğini gizli tutacağız. Kimseye de 'bu hırsızdır' açıklamasında bulunmayız."

3 MİLYON YTL AYRILDI

Suçluları kazanmak amacıyla 3 milyon YTL kaynak ayırdıklarını belirten Aziz Akgül, kendilerine başvuran tüm hırsız ve kapkaççılara kredi vereceklerini kaydetti. Akgül, ?Hırsızı iterek bir yere gelemeyiz, suçluları itemeyiz. Allah kimseyi o duruma düşürmesin. O belayı el birliği ile ortadan kaldıracağız. Bu polisiye tedbirler ile çözülecek bir iş değil. Yoksulluk ve işsizlik bunun ana kaynağıdır. Niye ben ve sen hırsızlık yapmıyoruz" diye konuştu.

Gazeteci ile canlı yayında kavga

Aziz Akgül, mikro kredilerle ilgili basın toplantısı öncesinde Diyarbakır'dan yayın yapan TV- 5 muhabiri Nihat Aslan'la tartıştı. Birbirlerinin boğazına sarılan milletvekili ile muhabir arasındaki diyalog şöyle:

Aslan: Siz milletvekilisiniz. Milletvekili gibi konuşun. Ben polislikten hırsızlık yaptığım için atılmışsam ispat edin. Size istediğinizi alacağım.

Akgül: Ben ispat edeceğim ve sana her şeyi yedireceğim. Nasıl bir basın mensubusun, terbiyesizlik etme, terbiyeli ve ahlaklı ol sonra konuş. Provakatör gibi hareket ediyorsun. Diyarbakır'ın belası haline geldin.

Aslan: Teşekkür ederim.

Akgül: (Telefona sarılarak) İnsanları başka yere yönlendirip provokatörlük yapıyorsun. Bir de bakayım sen TV 5íte mi çalışıyorsun?

Aslan: Buyrun ben size telefon numarası vereyim.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber