Av tüfeği ateş aldı, 14 yaşındaki çocuk öldü

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde 14 yaşındaki Furkan Kara, arkadaşının kapatmaya çalıştığı sırada ateş alan tek kırma av tüfeğinden çıkan saçmalarla öldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Av tüfeği ateş aldı, 14 yaşındaki çocuk öldü

Olay, dün saat 11.00 sıralarında Kozan İlçesi'ne bağlı Postkabasakal Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, Furkan Kara ile yaşıtı B.Ş. ve A.C. ile arkadaşları B.A.'yı evinde ziyaret etti. Bir süre sohbet eden 4 arkadaş, daha sonra, tarla sulamak için 01 D 7490 plakalı traktörle, B.A.'nın babasına ait bahçeye gitti. B.A.'nın yanında getirdiği tüfekle, sırayla diktikleri hedefe ateş eden 4 çocuk, daha sonra tek kırma olarak adlandırılan tüfeği, traktörün üzerine bırakıp, tarlayı sulamaya başladı. Bir süre sonra, B.Ş. ve Furkan Kara tüfeğin bulunduğu traktörün yanına döndü. B.Ş., namlusunda fişek bulunan tüfeği kapatmak isterken, silah aniden ateş aldı. Vücuduna isabet eden saçmalarla vurulan Furkan Kara olay yerinde yaşamını yitirdi.

Jandarmanın gözaltına aldığı B.Ş., A.C., B.A., Cumhuriyet Savcılığı'nda verdikleri ifadenin ardından 'taksirle ölüme sebep olmak' suçlamasıyla sevk edildikleri nöbetçe mahkemece, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Furkan Kara'nın cenazesi, otopsi için gönderildiği Adana Adli Tıp Kurumu'ndan ailesine teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber