AÜ'lü piyanist Muğla'dan ödülle döndü

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı öğrencisi Ceren Eskici, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Gümüşlük Beldesi'nde Ahmet Adnan Saygun anısına gerçekleştirilen yarışmadan 3'üncülük ödülü ile döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AÜ'lü piyanist Muğla'dan ödülle döndü

'Let's Bodrum 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali' kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini Gülsin Onay, Eren Levendoğlu, Mauricio Vallina, Misha Dacic ve Yury Martinov yaptı.

Yarışmaya Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Lilian Maria Tonella Tüzün eşliğinde hazırlanan Ceren Eskici, yarışmalara katılmanın kendisi için tecrübe olduğunu belirterek, yarışmaya 1 ay içinde hazırlandığını söyledi.

2006 senesinde konservatuara giren Eskici, ödül aldığı için sevinçli olduğunu anlatarak şöyle konuştu:

"Yarışmaya katılacağımızdan son 1,5 ay öncesinde haberimiz oldu. Bu süreçte yarışma için çok yoğun çalıştım. Yarışmaya hazırlanmak heyecanlı oluyor; çünkü orada benim gibi yarışacak insanlar var. Bu yüzden bir hırs oluyor. Heyecanlı yanı da güzel. Yarışma deniz kıyısında gerçekleştirildi ve atmosferi çok güzeldi. Ödül aldığımda çok sevindim. Sonuçta emeğinizin karşılığını görüyorsunuz. Hocam da çok sevindi. Tebrikler de aldım. Sonuçta mesleğim hakkında bir ödül almam güzeldi."

Ekici, bundan sonra da yeni yarışmalara katılmayı düşündüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber