TBMM'nin Almanya gezisinde program krizi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu tarafından 10-13 Şubat tarihlerinde Almanya'nın Nuremberg ve Frankfurt şehirlerini kapsayan gezi programı AKP ve CHP'liler arasında kriz yarattı. CHP'liler gezinin AKP'nin çıkarlarına alet edildiğini belirterek, geziye katılmayacaklarını açıkladılar.

TBMM Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu tarafından 10-13 Şubat tarihlerinde Almanya'nın Nuremberg ve Frankfurt şehirlerini kapsayan bir gezi programı düzenlendi. AKP Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar başkanlığındaki dostluk grubunun bu gezisine AKP'li milletvekillerinin bazıları eşleriyle katılırken, gezi programının yarın Nürnberg'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camisini ziyaret ve milletvekillerinin halkla sohbeti ile başlaması kararlaştırıldı. Aynı gün öğleden sonra programda yine bir Diyanet camisinin açılışı ve akşam da Türk Alman Dostluk gecesine katılım öngörüldü. Programın üçüncü gününde ise İhlas Media Center'de öğle yemeğine gidilmesi programı yapıldı.

Dostluk Grubu üyeleri CHP İstanbul Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek ve CHP Hatay Milletvekili Abdülaziz Yazar bir yazılı açıklama yaparak, yapılacak gezide ziyaret edilecek yerler ve program incelendiğinde tamamen AKP'nin parti propagandası ve AKP çıkarlarına hizmet ağırlığı taşıdığını bildirdiler. Gülçiçek ve Yazar'ın açıklamalarında, "TBMM tarafından oluşturulan böylesine önemli bir dostluk grubunun parti çıkarlarına alet edilmesine razı olmamız mümkün olmadığından bu geziye katılmıyoruz" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber