Engelli isyanı: İçimizde denize girmeden ölüp gidenler oldu

Antalya'da engellilerin denize girebileceği alanlar yaratılamamasına tepki gösteren Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, "İçimizde denize giremeden ölüp gidenler oldu" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli isyanı: İçimizde denize girmeden ölüp gidenler oldu

Antalya Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı ve TSD Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, kentte yaşayan 10 binden fazla engellinin gerekli düzenlemeler yapılmadığı için denize giremediğini belirtti. Engellilerin de her insan gibi plajı bağımsız kullanma, denize girme, soyunma kabinleri ve tuvaletlerden yararlanma hakkı olduğunu dile getiren Mehmet Karavural şunları söyledi:

"Bu sorun ne yazık ki Antalya'da çözülemedi. Konyaaltı'nda 9 nolu plaj düzenlendi. Ama denize bağımsız giremiyoruz. Birilerinin taşıması gerekiyor. Altyapı yapılmadığı için sakatlığımızı deniz kıyısında da yaşıyoruz. Yüzmeye başladığımızda eşitiz, ama kumsala kendimizi koyduğumuz an birilerinin yardımına muhtacız. Bizim ailemizde de sağlamlar var. Bizi ayrı bir yere sakat olarak koyarlarsa bu ötekileştirme olur. Engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik Türkiye'de ve dünyada birçok örnek var. Kaldı ki yüzmek tedavi olarak önerilen bir yöntem. Ama denizi kullanamıyoruz."

ENGELLİ ASANSÖRÜ YAPILABİLİR

Özellikle otellerde engellilerin havuza girebilmesi için asansör vb. sistemlerin kullanıldığını aktaran Mehmet Karavural, denizde de benzer uygulamanın yapılabileceğini kaydetti. Yaklaşık 10 yıldır engellilerin denize girebilmesi için mücadele ettiklerini anlatan Mehmet Karavural, "İçimizde denize girmeden ölüp gidenler oldu. Bundan sonrakiler için bu alanlar düzeltilmeli. Yalnızca denizi kullanmak değil, oradaki sosyal alanların tamamını kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber