Şehitlikte şehit torunlarıyla iftar

Çanakkale'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çanakkale şehitlerinin torunları başta olmak üzere koruyucu aileler ve engelli bireyleri için Şehitler Abidesi'nde iftar yemeği düzenledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehitlikte şehit torunlarıyla iftar

İftar yemeği için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi ile Mehmetçiğin kahramanlıklarını anlatan rölyeflerin arasında kalan tören alanında iftar yemeği düzenledi. İftar programına Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Av. Mehmet Daniş ile Av. İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, daire müdürleri, şehit aileleri, koruyucu aileler ve engelli bireyler katıldı. Akşam ezanından önce dua okundu. İftar vakti okunan ezanla birlikte masalarda yerini alan davetliler iftarını açtı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat yemek sonunda yaptığı konuşmada, "Aziz şehitlerimizin torunları, korumaya muhtaç kimsesiz yavrularımıza sıcacık kucaklarını açan koruyucu ailelerimiz ve engelli bireylerin temsilcilerine ve bakım altında kalan çocuklarımızla birlikte bir araya geldik. Bu mübarek Ramazan ayında şehit dedelerimizin kanları ile yoğrulmuş bu topraklarda iftar etmek ayrı bir önem taşıyor" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Ahmet Çınar ise, "Bugün bulunduğumuz mekan, tarihte yaşanan olayların anlamı, içinde bulunduğumuz Ramazan aynın ve şehit torunlarının burada olmalarının anlamını birleştirdiğimiz zaman hakikatten müstesna bir an yaşıyoruz. Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları ve duaları kabul etsin" diye konuştu.

İftara, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Ezineli Yahya Çavuş'un torunları da katıldı. Ezine ilçesinden gelen Ezineli Yahya Çavuş'un birinci kuşak torunu Mustafa Canbaz, "Dedemiz 98 yıl önce bu topraklarda büyük b

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber