Prof. Dr. Erhan Balkan vefat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2006 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan A. Balkan, tedavi görmekte olduğu İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde vefat etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Erhan A. Balkan, 2 ayı aşkın süredir yoğun bakımdaydı.

Balkan, Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra New York Columbia Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde araştırma çalışmaları yaptı.

Erhan A. Balkan, 1976 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi ve Proje Kürsüsü'nde "Mekan ve Mekan Düzenlemesinde Yeni Boyutlar" adlı doçentlik tez çalışmasını verdi.

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde 1993 yılında Mimarlık Bölümü Kurucu Üyesi ve Misafir Profesör olarak görev yapan Prof. Dr.

Erhan A. Balkan, 1997 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Tasarım Kuram ve Yöntemleri Bilim Dalı Başkanı oldu.

Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ndeki görevine 2002 yılında başlayan Prof. Dr. Balkan, 2004 yılından bu yana Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürüyordu.

Mimari tasarım alanında çok sayıda projesi ile yerli ve yabancı dilde yayınları bulunan Prof. Dr. Erhan A. Balkan için, yarın Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde tören düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber