Bozüyük'e yeni eğitim yatırımları

Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar, Bozüyük'te yapılması planlanan okulların yerleriyle ilgili incelemelerde bulundu. Ardından bir açıklama yapan Vali H. İbrahim Akpınar, bu yıl Bozüyük'te yapılacak yatırımlarla eğitim problemlerinin biteceğini söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozüyük'e yeni eğitim yatırımları

Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar, Bozüyük'te yapılması planlanan okulların yerleriyle ilgili incelemelerde bulundu. Ardından bir açıklama yapan Vali H. İbrahim Akpınar, bu yıl Bozüyük'te yapılacak yatırımlarla eğitim problemlerinin biteceğini söyledi.

Vali Akpınar, ilk olarak Bien Seramik Fabrikasını ziyaret ederek yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra fabrika arsası içerisinde yer alan ve yeni düğün salonu karşısında kalan 24 derslikli okul yapılması planlanan yerde incelemelerde bulunan Akpınar, ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Çortuk mahallesindeki İmam Hatip Okulu'nun karşısında yer alan yeni okul binası ve yurt inşaatının yapılacağı yerde incelemelerde bulunarak arsanın en uygun şekilde kullanılması için gerekli çalışmaların yapılması talimatını veren Vali H. İbrahim Akpınar, yine Endüstri Meslek Lisesine yapılacak ek bina ve Çarşı Mahalle Mezarlık karşısında yapılacak okul yeri konusunda bilgiler aldı.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Vali H. İbrahim Akpınar, bu yıl Bozüyük'te yapılacak yatırımlarla eğitim problemlerinin biteceğini söyledi. Akpınar yaptığı açıklamada, "Bugün Bozüyük'e, arkadaşlarımız ile beraber yapılması planlanan eğitim yatırımlarıyla ilgili yerlerin incelemesini yapmak için geldik. Bien Seramik inşallah kendi arsasına bir okul yapacak. Onun arsasına bakarak incelemelerde bulunduk. Belediye ile alakalı bazı işler var, onlar halledilecek. Çortuk mahallesinde de bir İmam Hatip Lisesi binası ve yurt inşaatımız var. Bozüyük'te yatırımlarla ilgili arkadaşlarımızın aktardığı herhangi bir problemimiz yok. Arsalarımız tamam. Bir kısmını satın aldık bir kısmını da belediyenin imarda eğitim alanı olarak ayırdığı yerler. İnşallah bu yıl yapacağımız yatırımlarla Bozüyük'teki eğitim problemi tamamen bitmiş olacak. Şu an için tüm ihtiyaçlarımızı karşılamış olacağız" dedi.

Vali H. İbrahim Akpınar'a, ziyareti sırasında, Bozüyük Kaymakam Vekili Bekir Çelik, Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Enver Kandil, İl Milli Eğitim Şube Müdürü A. Rıfat Okay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Kara, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber