Melih Gökçek, ASKİ'nin borcunu Hazine'ye ödetti

Haber Giriş : 11 Şubat 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nün hesap, iş ve işlemleri üzerinde İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yapılan incelemede, ASKİ'nin banka hesaplarında 50 milyon YTL olmasına karşın, dış borçlarını Hazine'nin ödediği ortaya çıktı. ASKİ, bundan dolayı Hazine'ye yaklaşık 1.1 milyon YTL gecikme faizi ödemek zorunda kaldı. Müfettişler, ASKİ'nin dış borçlarını Hazine'nin ödediği dönemde mevzuata aykırı olarak, Büyükşehir Belediyesi'ne para aktardığını belirledi.

Müfettişler, ASKİ'nin 2002, 2003, 2004 mali yılı hesap, iş ve işlemlerini inceledi. Hazırlanan raporda, ASKİ'nin içmesuyu, atıksu ve biogaz projeleri için Hazine devirli Almanya'dan dış kredi aldığı belirtildi. ASKİ Genel Müdürlüğü'nün su yatırımlarında kullanılan ve Almanya'dan temin edilen kredilerin 1 Ocak 1992-23 Aralık 2002 tarihleri arasındaki geri ödemeleri Hazine Müsteşarlığı'nca yapıldı. ASKİ'nin Hazine'ye ödenmeyen kredi borçları, 23 Mart 2002'de yeniden yapılandırılarak belirli bir ödeme planına bağlandı. Borcun 12 eşit taksitte ödenmesi planlandı.

MEVZUATA AYKIRI

Hazine'ye 1.1 milyon YTL faizle para ödendi. Yapılan incelemede ASKİ'nin bilançosuna göre bankalarda 50 milyon YTL olduğu belirlendi. Müfettişlerin incelemesinde bu dönem içinde ASKİ'nin hesabındaki paranın 20 milyon YTL'sinin belediyeye borç olarak aktarıldığı belirlendi. Raporda, bunun mevzuata aykırı olduğu kaydedildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber