Kaybolduktan 3 gün sonra bulunan Asiye, vali'yi ziyaret etti

Ardahan'ın Posof İlçesi'nde kaybolduktan 3 gün sonra ormanlık alanda uyurken bulunan 4 yaşındaki Asiye Nur Dülger, hastaneden taburcu olduktan sonra ailesiyle birlikte Vali Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaybolduktan 3 gün sonra bulunan Asiye, vali'yi ziyaret etti

Ardahan'ın Posof İlçesi'nde kaybolduktan 3 gün sonra ormanlık alanda uyurken bulunan 4 yaşındaki Asiye Nur Dülger, hastaneden taburcu olduktan sonra ailesiyle birlikte Vali Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti. Vali Azizoğlu, Asiye'nin eğitim masraflarının karşılanacağını söyledi.

Posof İlçesi'ne bağlı Gümüşkavak Köyü'nde oturan Ümmühan- Şehettin Dülger çiftinin konuşma güçlüğü çeken kızları Asiye Nur Dülger, 20 Temmuz Cumartesi sabahı kayboldu. Karadan ve askeri helikopterle havadan yapılan arama çalışmalarının 3'üncü gününde 23 Temmuz Salı günü, minik Asiye köye 3 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda uyurken tesadüfen bulundu. Ardahan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Asiye Nur Dülger, bir hafta sonra taburcu edildi.

Kamu Hastaneler Biriliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, Asiye'nin gayet sağlıklı olduğunu gerekli olan her şeyin yapıldığını söyledi. Gökhan Demiral, "Açlık ve susuzluğa bağlı sıvı ve besin eksikliğinin yanı sıra, soğuk hava nedeniyle oluşan enfeksiyon durumu tedavi edildi. Asiye'yi sağlıklı bir şekilde taburcu ettik" dedi.

Taburcu olan Asiye, anne ve babasıyla birlikte Vali Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti. Asiye Nur Dülger, Vali Azizoğlu'na sarılarak teşekkür etti. Asiye'nin sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Azizoğlu, "Asiye'nin eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağız. 4 yaşındayken devletin yardımını hisseden Asiye, bir gün bu ülkenin bir kurumunda devlete hizmet ediyor olacak"diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber