Şehit ailesinin isyanı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Durak mahallesinde bulunan Çanakkale zaferi anıtı bakımsızlıktan dolayı vatandaşların tepkisini çekiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit ailesinin isyanı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Durak mahallesinde bulunan Çanakkale zaferi anıtı bakımsızlıktan dolayı vatandaşların tepkisini çekiyor.

Resmi kaynaklara göre 1916 yılında yapılan Çanakkale zafer Anıtı yada diğer adı ile Şehitler Abidesi ve çevresinin hali içler acısı durumda. Hatta şehitler abidesinde asılı olan Türk bayrağı da yırtılmış durumda bulunuyor.

1952 yılında Erzurum'da şehit düşen Şehit Ütğm. İsmet Çaldağ'ın oğlu Tanju Çaldağ, şehitliğin bu durumuna isyan etti.

Şehitler abidesinin belediye sorumluluğunda olduğunun altını çizen Çaldağ, 2 yılda bir Lüleburgaz'da yapılan heykel sempozyumundaki heykellere verilen paranın buraya aktarılması gerektiğini söyledi.

Diğer yandan mahalle sakinleri de yetkililerin şehitliği onarmasını bekliyor.

GEÇMİŞE SAYGISI OLMAYANIN GELECEĞİ OLUR MU ?

Çaldağ'' Çanakkale zaferinin anlam ve öneminin unutulmaması, unutturulmaması gerekir. Tarihe ve şehitlere saygı adına yaptırılan anıtın bakımsız hali şehit ailesi olarak benim içime sinmemektedir.Bakımsız ve kendi haline terk edilmiş görüntüyü toplum olarak hak etmediğimizi düşünüyorum. Geçmişe saygısı olmayanın geleceği olur mu ? '' dedi.

Lüleburgaz belediyesinin 2 yılda bir yaptığı heykel sempozyumunu da eleştiren Çaldağ, heykellerin atıl vaziyette fen işleri deposunda durduğunu ve hiçbir işe yaramadığını öne sürdü.

Yapılan heykellerin depoda durduğunu iddia eden Çaldağ, "Bu heykellerin bir tanesine verilen parayla şehitlik abidemiz tadilat yaptırılabilir. Manevi değerimizi bu şekilde yok etmemeliyiz'' ifadelerini kullandı.

YETKİLİLERİ HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUM…

Yetkilileri harekete geçmeye davet ettiğini söyleyen Çaldağ sözlerini şöyle sürdürdü'' Şehitlere ve tarihe vefasızlığın bir an önce ortadan kaldırılması adına Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı gibi makamları harekete geçmeye davet ediyorum. Tarihe sahip çıkmak hepimizin borcu. Bu vesile ile tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum''diyerek sözlerini tamamladı.

ŞEHİTLİĞİN HERŞEYİNİ ÇALDILAR…

40 yıldır Durak Mahallesinde ikamet eden ve 4 yıldır da kahve işletmeciliği yaptığını söyleyen Muzaffer Tatar, şehitlik ile kimsenin ilgilenmediğini zaman zaman askeri personelin gelerek sadece temizlik yaparak gittiğini belirtti.

Şehitliğe ait kapıların ve zincirlerin çalındığını da söyleyen Tatar, bir an önce yetkililerin Şehitliğe gerektiği değeri vermesi gerektiğini belirterek'' Bayrağımız dahi yırtılmış durumda. Bakımsızlık buradan belli olmuyor mu? Buraya gerektiği değer verilip bakım yapılmıyor. Burası adeta yılanların gezdiği yılanlık bir yer oldu. Şehitliğin her şeyi çalındı. Biz her gün bu şehitliğimizi bu durumda gördükçe içimiz parçalanıyor. Yetkililerimiz burasını tadilat yaptırsa ışıklandırsa ve kamera sistemi koysa. Şehitliğimize zarar verenler tespit edilip cezalandırılsa keşke. Biz şehitliğimiz tadilat edilsin her gün onun bakımını yapmaya çalışırız. Ama yeter ki bu şehitliğimiz tadilat edilsin'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber