Silahlı kişilerin dövüldüğü köye uyuşturucu operasyonu

AYDIN'da geçen hafta, biri pompalı tüfekli 4 kişiden 3'ünün suç çetesi üyesi oldukları iddiasıyla köylüler tarafından dövüldüğü Köşk İlçesi'ne bağlı Kızılcaköy Köyü'ne jandarmanın düzenlediği operasyonda 5 bin 15 kök hintkeneviri ile bir depoda 10 kilo esrar ele geçirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silahlı kişilerin dövüldüğü köye uyuşturucu operasyonu

Kızılcaköy'de geçen 26 Temmuz'da, köylü kadınlardan biri iftar vakti gördüğü biri pompalı tüfekli dört kişiden şüphelenip, kim olduklarını sorduğunda terslenince durumu oğullarına bildirdi. Oğullarının köylülerle birlikte peşlerine düşmesi üzerine kaçmaya çalışan şüphelilerden G.A. (34) kaçarken ateş ettiği pompalı tüfeğinin tutukluk yapması üzerine yakalanıp, köy meydanında öldüresiye dövüldü. Kaçan diğer üç kişiden E.B. (32) ile S.D. (32) de komşu Başçayır Köyü girişinde yakalanıp, döve döve Kızılcaköy'e getirilip, köy evine kapatıldı. Köylülerin uzun süren çabalar sonucu ikna edilmelerinin ardından alınabilen 3 şüpheli, Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisinin ardından şüphelilerden E.B. taburcu edildi. E.B. ifadesinde, köye hintkeneviri için geldiklerini itiraf etti.

KENEVİR ÜRETİM MERKEZİ OLMUŞ

Olayların ardından köyde havadan ve karadan araştırma başlatan jandarma, dağ köyünün bazı kısımlarında hintkeneviri yeştirilidiğini belirledi. Özellikle suya yakın, kuytu ancak güneş alan bölgelerde uyuşturucu tacirleri tarafından oluşturulan hintkeneviri tarlalarına çok sayıda jandarmanın katılımıyla operasyon düzenlendi.

Operasyonda ilk olarak 5 bin 115 kök hintkeneviri ile yakınındaki bir depoda, kurutularak satışa hazır hale getirilmiş 10 kilogram esrar ele geçirildi. Bölgede, uzun zamandır uyuşturucu üretim ve imalatı yapıldığı anlaşıldı. Uyuşturucu tacirlerinin burada yetiştirdikleri hintkenevirleri için kurutma sahaları da oluşturdukları belirlendi. Jandarmanın Kızılcaköy ile Cumayanı Köyleri arasındaki operasyonları sürerken, şu ana kadar gözaltına alınan olmadığı bildirildi.

Geçen yıl aynı köye jandarmanın yaptığı operasyonda, 70 bin kök intkeneviri ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber