Aile hekimlerinden 'nöbet' eylemi

Mersin'de aile hekimleri, film kahramanı 'Batman' karakteriyle, hastane acillerinde aile hekimlerine yönelik nöbet uygulamasını protesto etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile hekimlerinden 'nöbet' eylemi

Mersin'de aile hekimleri, film kahramanı 'Batman' karakteriyle, hastane acillerinde aile hekimlerine yönelik nöbet uygulamasını protesto etti. İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 50 aile hekimi, 'Nöbete hayır' yazılı dövizlerle Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediye binası önüne kadar sloganlarla yürüdü. Nöbet uygulamasını protesto eden hekimlerin eyleminde, film kahramanı 'Batman' kıyafeti giyen bir doktor dikkat çekti. Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen, yanındaki 'Batman' kıyafeti giymiş meslektaşını göstererek, "Sağlık Bakanlığı, fantastik Hollywood kahramanları gibi görev yapmamızı ve ülkemizin birinci basamak, ikinci basamak tüm sağlık sorunlarını çözmemizi beklemektedir" dedi.

Aile Hekimliği uygulamasının başladığı günden bu yana, yaptıkları tüm uyarılara rağmen planlama ve organizasyon hatasını sürdüren Bakanlığın, bugün de aile hekimlerine hastanelerde, 112 acillerinde ve keyfiyete açık zaruri hallerde 'nöbet' yazmak istediğini savunan Dr. Şen, "Çıkarılan tüm kanun ve yönetmelikler birbiriyle çelişmekte, sürekli yönetmelik değişiklikleri ve genelgelerle durum idare edilmeye çalışılmaktadır" diye konuştu.

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak 'nöbete hayır' dediklerini vurgulayan Şen, şöyle devam etti;

"Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Acil tıp bir uzmanlık dalıdır. Acil servisler eğitim yeri, nöbet tutmamız istenen yerler eğitim hastaneleri değildir. Bizler fantastik kahramanlar değiliz ve haftada 70 saatin üzerinde çalışmak istemiyoruz. Öncelikle idari görevlerde, masa başı görev yapan hekimlerin, acil servislerde görevlendirilmesini talep ediyoruz."

function GetWidth() { var x = 0; if (self.innerHeight) { x = self.innerWidth; } else if (document.documentElement && document.documentElement.clientHeight) { x = document.documentElement.clientWidth; } else if (document.body) { x = document.body.clientWidth; } return x; } var frm = ""; var w = GetWidth(); var frame_wdth = w - 990; if (w > 1150) { document.write("

" + frm.replace("#wdt#", frame_wdth) + "
"); }

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber