Alanya'da alternatif turizm yeni adı yamaç paraşütü

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde alternatif turizmin geliştirilmesi amacıyla yamaç paraşütü pisti açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 19:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Alanya'da alternatif turizm yeni adı yamaç paraşütü

Cebel-i Reis Dağı'nın 955 metresinde açılan pisten peş peşe deneme uçuşu için havalanan 10 yamaç paraşütü pilotu, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.

Alanya'da 1650 metre yüksekliğindeki Cebel-i Reis Dağı'nda, yamaç paraşütü pisti yapıldı. 955 metre yüksekliğindeki pistten deneme uçuşları başladı. Mahmutlar Belediyesi'nin, Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ile imzaladığı protokolün ardından bölgeye ulaşımın sağlanması için yol yapmasından sonra açılan pist, yamaç paraşütü tutkunlarına ve turizme hizmet verecek.

Mahmutlar Belediye Başkan Vekili Murat Can, Ulu Sky Yamaç Paraşütü Uçuş Okulu pilotlarıyla birlikte dün deneme uçuşu yaptı. Alanya'yı gün batımında kuş bakışı izleyen Can, pistin alternatif turizm açısından önemli bir açığı kapatacağını kaydetti. Yaz döneminde saat 20.00'ye kadar pistten atlayış yapılabileceğini anlatan Can, "Oldukça başarılı bir deneme uçuşu gerçekleştirdik. Uçuş ve manzaradan çok memnun kaldık. Turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Bu amaçla pisti açtık" dedi.

ÖNEMLİ BİR PİST KAZANDIRILDI

Uçuş eğitmeni Ömür Deniz Erdal ise "Mahmutlar Beldesi'nde, 'deniz- kum- güneş' üçlemesinin dışında da turizmi geliştirmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 1000 metre yükseklikten atlayarak 5 kilometrelik bir uçuş gerçekleştirdik. Denize bu kadar yakın ve yüksek noktadan atlamak büyük keyif. Yamaç paraşütüne ideal bir pist kazandırıldı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber