Eker: Tarım ve hayvancılıkta gençlere destek veriyoruz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Özellikle 40 yaş altı gençlerin tarım ve hayvancılıkla ilgili yaptığı yatırım projelerine yüzde 65'e kadar destek veriyoruz dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eker: Tarım ve hayvancılıkta gençlere destek veriyoruz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte Yozgat'a gelen Mehdi Eker, Vali Abdülkadir Yazıcı'yı ziyaret etti. Bozdağ, ziyarette sözü Bakan Eker'e bıraktı. Yozgat'a büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Eker, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörlüğünü 41 il ile birlikte burada da kurduklarını söyledi.

Bu kurumun, özellikle tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi yatırımlarına büyük destek verdiğini ifade eden Eker, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak gelişmekte olan, daha önce kamu yatırım ve hizmetlerinden maalesef yeteri kadar destek almayan bölgelerde, getirdiğimiz ilave teşvik ve imkanlarla gıda, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi üretimini geliştirmeye çalışıyoruz. Kimse, 'benim param yok ben destek görmüyorum' diyemeyecek. Neden? Çünkü biz burada bir koordinatörlük kurduk. 7 milyon liraya kadar yapılacak yatırımların en az yarısını hibe yolu ile destekliyoruz. Bunun iyi anlatılması gerekir. Başka illerdeki Yozgatlılara anlatılması lazım. Gelip burada tesisler kursunlar."

Daha önce bir ilin yöneticilerinin sorunlarını anlatmak için Ankara'ya gittiğini vurgulayan Eker, bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın talep ve önerileri dinlemek üzere Yozgat'a geldiğini dile getirdi. Eker, "Yozgat'ta bizim sektörümüzle ilgili bir eylem planı çıkaracağız. Hangi adımları, hangi projeleri, hangi programları hayata geçireceğiz? Kimler bunlardan sorumlu olacak, ne kadar zamanda ne şekilde yapılacak? Bunlarla ilgili eylem planı hazırlanacak. Yozgat TKDK'ya 66 civarında proje başvurusu var. Şu an itibariybe bunların bir kısmı hayata geçti, bir kısmı sözleşme ve inceleme safhasında. Yozgatın tarımı ve hayvancılığa dayalı sanayinin geliştirilmesinde bu kurum çok büyük bir imkan ve fırsat" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Bakan Eker daha sonra Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'i ziyaret etti. Başer'den belediye projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi alan Bozdağ ve Eker, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Et ve Süt Ürünü Yozgat Kombine Müdürlüğü'nü de ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Bakan Eker, bir otelde gerçekleştirilen tarım, gıda ve hayvancılık sektörü değerlendirme toplantısına katıldı.

Bakan Eker, buradaki konuşmasında Yozgatlı üreticilere gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili yapılan çalışmalar, destekler ve getirilen yeniliklerle ilgili bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber